ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arbetsgivaren som vill befrukta de anställda

Peter Löwendahl · 16 Dec 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
– Jag skulle vilja ha friskvård, säger Calle Jacobson, 33, labbtekniker. – Kanske betalt för att ta sig till jobb, en pendlingsförmån, om man inte får milersättning för att man åker kollektivt, säger Camilla Andersson, 28, som jobbar på kvinnojour.

– Jag skulle vilja ha friskvård, säger Calle Jacobson, 33, labbtekniker. – Kanske betalt för att ta sig till jobb, en pendlingsförmån, om man inte får milersättning för att man åker kollektivt, säger Camilla Andersson, 28, som jobbar på kvinnojour. Foto: Lena Garnold


klar

Artikellänk är kopierad

Postens nya löneförmån: ­Provrörsbefruktning. Posten: Det är för ­enkelt för att låta bli. Individuella löneförmåner är framtiden, enligt Saco.

Det finns runt 600 förmåner och rabatter i Postens förmånspaket. Det senaste tillskottet är rabatterad IVF-behandling, alltså provrörsbefruktning.– Vi tycker att det är bra om vi kan hjälpa till, och det är för enkelt för att låta bli, säger Mattias Holmberg, koncernansvarig lön och förmåner Posten Norden.Holmberg menar att Posten är ett företag som ligger i framkant vad gäller förmåner, framför allt för att vara så stort som företaget är. Lena Granqvist, Sacoekonom och national­ekonom som skrev sin doktorsavhandling om löneförmåner, ser Postens nya förmån som ett tecken i tiden.– Man vill ha flexibilitet i sitt ersättningssystem, och individualism att välja själv, säger hon. Hon tror att det blir 10-talets trend inom löneförmåner, att vi som arbetstagare erbjuds en mängd olika rabatter och förmåner, och kan välja det som passar oss. – Tidigare var det mest en statussymbol, det var bara förunnat dem som satt högst uppe. Men nu finns de på hela arbetsmarknaden. Ytterst för arbetsgivaren finns ett intresse att folk ska trivas och jobba så bra som möjligt. Det här med image är också viktigt, du ger sken av att det är en bra arbetsplats.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro