ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arbetsledare sköt mot jordgubbsplockare

Johan Nylander · 19 Apr 2013
Uppdaterad 19 Apr 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Flera jordgubbsplockare i Grekland fick föras till sjukhus efter att deras förman börjat skjuta på dem. Nu inleds bojkott mot grekiska “blodjordgubbar”.

Dagens Nyheter skriver att den blodiga konflikten uppstod när nära 200 jordgubbsplockare, de flesta från Bangladesh, krävde att deras lön skulle betalas ut. Förmannen fick nog och hämtade sitt gevär.

När skotten började avlossas utbröt panik och de skräckslagna arbetarna började spring. Runt 30 personer skadades. Läget för fyra av dem uppges som kritiskt, enligt lokala medier.

Arbetarna var utlovade lön på 22 euro, 187 kronor, om dagen. Jordbuggsföretaget uppges ligga ett halvår efter med utbetalningen.

– De säger hela tiden att vi ska få betalt om en månad och så har det hållit på i över ett år. Vi pratar inte om det för vi är rädda för att bli dödade eller utkastade, sade en anonym immigrantarbetare till en tv-kanal, enligt DN.

Nea Manolada på halvön Peloponnesos väster om Aten är kända för sina jordgubbar. Det har tidigare rapporterats att invandrare behandlas illa.

En kampanj på sociala medier uppmanar nu till bojkott av ”blodjordgubbar” från Nea Manolada, skriver tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro