ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arbetslöse Alfred, 22, ställde sig på tågstation och delade ut CV – nu anställer han

Linnea Carlén · 28 Jan 2015
Uppdaterad 28 Jan 2015
Tweeten och bilden som summerar hans jobbsökarhistoria har fått enorm respons och i skrivande stund delats över 2 300 gånger.

Tweeten och bilden som summerar hans jobbsökarhistoria har fått enorm respons och i skrivande stund delats över 2 300 gånger. Foto: Skärmdump Twitter @Fr3dSantana


Alfred Ajani, 22, tog till ett obeprövat knep i jakten på ett jobb. Nu har hans framgångsrika jobbsökande väckt uppmärksamhet och hejarop.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter hundratals jobbansökningar utan resultat tröttnade han på att han aldrig fick ett jobb.

I augusti åkte brittiske Alfred därför till tågstationen Waterloo i London och ställde sig rakt upp och ner med en skylt med sina kvalifikationer samtidigt som han delade ut sitt CV i förhoppningar om ett jobb.

Några månader senare var turen framme och han landade till sin glädje jobbet som PR-projektledare på ett rekryteringsföretag, skriver Huffington Post.

Förra veckan var han tillbaka på tågstationen – men med ett helt annat budskap. ”Anställer nu”, stod det denna gång på det vita papperarket. Nu söker han nämligen efter kompetenta personer att rekrytera.

Den 22 januari twittrade han ut en bild på hur lapparna sett ut före och efter det nya jobbet, och hejaropen stömmade in. Tweeten har i skrivande stund fått över 2,300 retweets och Alfred säger att han med sin framgångsaga har lyckats ge människor som var i samma trötslösa situation en gnutta hopp.

– Jag förväntade mig inte att bli så populär, en sådan inspiration, säger 22-åringen till Huffington Post. Om jag ser någon på stationen med en skylt kommer jag göra mitt bästa för att komma i kontakt med dem.

Han ger rådet till andra jobbsökande att inte vara rädda för att testa något nytt.

– Trygghet är riskabelt, säger han.

Här är tweeten som fått enorm uppmärksamhet:

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro