ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arbetsplats anmäls för mystisk stank

Johan Mårtensson · 7 Jun 2011
Uppdaterad 7 Jun 2011

Arbetsförmedlare i Malmö plågas av stank. Nu har skyddsombudet fått nog och anmält. Arbetsmiljöverket: Inget problem. Det är inte rimligt”.

klar

Artikellänk är kopierad

En mystisk odör som bara blir värre och värre. På Arbetsförmedlingen i Malmö tvingas man dagligen rynka på näsan, och trots att fastighetsägaren anlitat ventilationsexperter är källan till soplukten fortfarande oklar. – Det är inte rimligt att vi ska behöva stå i den här stanken hela dagarna. Hade detta varit en butik hade den gått i konkurs direkt, säger Arbetsförmedlingens lokala skyddsombud Joel Laguna, som fått nog och anmält lukten till Arbetsmiljöverket. Enligt honom har det osat mer eller mindre i lokalen på Storgatan ända sedan 2006. – Som skyddsombud kan jag inte låta detta försiggå nu när avfallslukten dessutom blivit starkare. Det är dags att sätta ner foten, säger Joel Laguna. Men eftersom lukten inte skadar någon fysiskt klassas den inte som ett arbetsmiljöproblem. Därför kommer Arbetsmiljöverket inte att erbjuda någon hjälp. – För att vi ska kunna göra något måste det röra sig om risker som kan leda till ohälsa och olycksfall, säger Anna Sundén, jurist på Arbetsmiljöverket i Malmö. Som en sista åtgärd funderar Joel Laguna nu på att kräva att lokalen på Storgatan hålls stängd och personalen får jobba på Arbetsförmedlingens andra kontor tills luktproblemet är löst.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro