ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arena fylld med teknik

Erik Mörner · 4 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

LG Arena KM 900

klar

Artikellänk är kopierad

4 globar av 5 till LG Arena.
4 globar av 5 till LG Arena.

EXPANDERAD. På LG:s Arena är tanken att man ska beskåda allt från film och internet till musik, e-post och mer. Inte bara nöje utan även jobbmejl och nytta ska rymmas i det upp till 40 GB stora lagringsutrymme som Arena kan erbjuda.

Kärnan i det nya gränssnittet S-Class är de fyra olika startskärmarna som man navigerar mellan genom att dra fingret över skärmen i sidled. Arena har FM-sändare, turbo-3 G, ­video­samtal, wlan, gps, Dolby Mobile, tv-utgång, kamera på åtta megapixlar, videoinspelning och FM-radio, för att bara nämna en liten del. I menyerna är resultatet ganska översiktligt. I stället för att låta menyvalen svämma över expanderas ­meny­listorna när det behövs. Det känns snarare som en liten uppgradering till det vi tidigare sett från LG. Rent tekniskt svarar dock skärmen betydligt snabbare på pekningar.

Skärmen är stor nog för film, men det omtalade ­stödet för Divx är inte mycket att ha. Konverteringsprogrammet som följer med och ska anpassa ­filmer serverar mest felmeddelanden. Dolby Mobile för musiken är inte heller någon magisk lösning för bättre ljud. Arena är som sagt en ­teknik­fylld telefon, men på vissa områden misslyckas den med att utnyttja tekniken till något vettigt. Ett typexempel är gps:en, för där följer ingen programvara med. När konkurrenterna kastar in program för podcasting, bättre ­webb­läsare och smart integrerade webbtjänster känns Arena något begränsad.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Mörner
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro