ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arenan i Tyskland utrymd – efter konkret hot om bombattack

Johan Wikén · 17 Nov 2015
Uppdaterad 17 Nov 2015

Tyskland skulle möta Holland i en fotbollsmatch. Men hela arenan i Hannover utrymdes och matchen ställdes in. Anledningen ska vara att det finns ett konkret bombhot mot hela staden, enligt AP.

klar

Artikellänk är kopierad

En timme innan avspark i vänskapsmatchen mellan Tyskland och Holland evakuerades arenan i Hannover. Polisen uppmanade människor att lämna arenan snabbt – men utan att drabbas av panik.

– Vi har fått allvarliga indikationer om att en bombattack är planerad på stadion i dag, säger Volker Kluwe, polischef i Hannover, enligt Bild.

LÄS MER: Nu har Anonymous attackerat IS – tusentals twitterkonton stängs ner

Enligt tyska medier hade man hittat en ambulans med sprängmedel utanför arenan. Men det är uppgifter som tillbakavisas av Tysklands inrikesminister Thomas de Maizière på en presskonferens. Enligt honom har inga sprängmedel hittats  i samband med hotet mot Hannover.

Förbundskanslern Angela Merkel skulle enligt uppgift ha gått på matchen som hade avspark 20.45 på tisdagskvällen. Tysklands landslag var på väg till arenan när hotbilden blev känd, men bussen omdirigerades till okänd destination. 

LÄS MER: Sex terrorattacker som stoppats

Med anledning av förra veckans terrorattentat i Paris, där fotbollsarenan Stade de France utsattes för en attack, har det varit ett stort säkerhetspådrag inför matchen i Hannover. Över 300 poliser skulle vara i tjänst beväpnade med automatvapen, enligt Bild. Hela stadion söktes igenom under tisdagen i jakt på eventuella sprängämnen.

På sin Facebooksida skriver  Hannoverpolisen vid 21-tiden att man undersöker ett misstänkt föremål på centralstationen – som därför också spärrats av.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro