ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Årets 5 bästa tv-apparater

Metro/Ljud&Bild · 23 Nov 2017
Uppdaterad 23 Nov 2017
Metro och Ljud&Bild går igenom årets bästa teknik inför black friday. Här är de bästa tv-apparaterna.

Metro och Ljud&Bild går igenom årets bästa teknik inför black friday. Här är de bästa tv-apparaterna. Foto: Samsung


Vardagsrummets kanske viktigaste möbel kan vara värd att lägga lite extra pengar på. Här är årets fem bästa tv-apparater – kategori för kategori.

klar

Artikellänk är kopierad

Toppklass

LG OLED55B7V

Det tar bara ett par sekunder att konstatera att LG OLED55B7V enkelt kan mäta sig med de bästa LCD-skärmarna där ute när det gäller svärta och kontrast. Inte bara det – den påminner mycket om LG:s egen E7-modell i ren och skär bildkvalitet! Ljudet är lite spinkigt men för de som vill ha bästa möjliga bild till ett rimligt pris är LG:s budget-OLED ett av de bästa tv-köpen man kan göra just nu.

Pris: 25 000 kr

Betyg: 5

High end

Sony Bravia KD-65A1

Sonys första riktiga OLED-storskärm för hemmabruk och en tvättäkta premium-tv med påkostat utförande och ljud. Sony-skärmen utmärker sig med ovanligt snygg design, en nydanande högtalarkonstruktion och framför allt den råläckra bildkvalitet vi förknippar med OLED. Kombinationen av utmärkta egenskaper gör detta till en ”vill-ha-tv” av sällsynt slag – och en värdig vinnare av årets highend-pokal!

Pris: 47 000 kr

Betyg: 4

Innovation

Samsung The Frame

The Frame är en väldigt diskret och fin tv med tjusig bild. Den smala, minimalistiska utformningen med ram av träfaner och supersmalt väggfäste gör att skärmen passar in smidigt i den övriga inredningen. Med Samsungs ”Art Mode”-galleriläge ovanpå allt får du en tv som ser bra ut, både när den är påslagen och när den är avstängd. Även om det finns tv-apparater där ute med mer extrema bildprestanda så är det få som kan konkurrera med Samsungs välgjorda, inredningsvänliga design.

Pris: 28 000 kr

Betyg: 4

Allround

Panasonic TX-65EX780E

Anrika Panasonic brukar vara ett säkert tv-val. Deras modeller har inte nödvändigtvis den mest banbrytande designen eller de mest innovativa funktionerna, men när det gäller bildkvalitet har de alltid haft ett pålitligt rykte om sig att leverera. Så är det med 65EX780E också, den bästa nya LCD-skärmen Panasonic har att erbjuda 2017. Det här är en utmärkt tv med fina prestanda på nästan alla områden. Bildkvaliteten passar utmärkt för film, spel och serier tack vare Panasonics utmärkta bildbehandling. Bra inställningar från fabrik och rekordkort fördröjning gör den till en perfekt allround-tv.

Pris: 25 000 kr

Betyg: 4

Allround OLED

Philips 55POS9002

Philips har tagit den bästa skärmtekniken och kryddat med Ambilight-omgivningsljus. Resultatet är 55POS9002, en Android-tv med en bild utöver det vanliga. Philips har finputsat Ambilight ända sedan 2004 och OLED-modellen har extra kraftfulla LED-projektorer med större räckvidd på toppen och sidorna. Projektionen av färger på väggen bakom har en behaglig effekt som både ger mer inlevelse och mindre trötta ögon. Har i övrigt alla välkända OLED-kvaliteter och de som är vana vid LCD lär se stor skillnad! En av de snyggaste bildupplevelserna du kan få i dagsläget.

Pris: 30 000 kr

Betyg: 4

Läs hela testerna på Ljud & bild

klar

Artikellänk är kopierad

Metro/Ljud&Bild
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro