ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Årets 6 bästa hörlurar

Metro/Ljud&Bild · 23 Nov 2017
Uppdaterad 23 Nov 2017

Foto: JBL


Metro och Ljud&Bild summerar teknikåret inför black friday. Här är årets bästa hörlurar – kategori för kategori.

klar

Artikellänk är kopierad

Trådlösa

Audio-Technica ATH-DSR7BT

Man behöver hämta upp och sätta fast hakan igen, eftersom den trillar ner i bordet. Jag visste helt enkelt inte att det gick att få så bra ljud i ett par trådlösa Bluetooth-hörlurar. Audio-Technica gör en gång för alla upp med Bluetooths rykte som en praktisk men mindre hifi-duglig teknik. ATH-DSR7BT är verkligen en sällsynt fullträff för pengarna. Och när man dessutom får anslutning via USB och en digital förstärkare med i priset, är det inget annat än imponerande.

Pris: 3 500 kr

Betyg: 5

Brusreducerande

Sony WH-1000XM2

Ofta brukar man ha ett par brusreduce- rande hörlurar till resor och ett annat till seriöst musiklyssnande. Med WH-1000XM2 vågar vi påstå att man inte behöver välja. Det bör nämnas att övertonregistret är aningen tillbakadraget, så det finns de som har ett sprödare ljud. Beoplay H9, till exempel, men de har inte samma dynamik och tryck som Sony. Vi noterar också att föregångarens problem med att lyssnarens fotsteg fortplan- tar sig in i örat nu har försvunnit. Lysande!

Pris: 4 000 kr

Betyg: 5

High-end

Focal Utopia

Utopia är ett precisionshantverk inifrån och ut. Lite beroende på förstärkaren kan dock den totala prislappen hamna någonstans mellan 70 000 och 100 000 kronor. Men det är förmodligen ändå det billigaste sättet du kan få det här ljudet. Vill du ha motsvarande ljud från ett par högtalare hamnar du enkelt på 300 000 kronor – utan förstärkare eller kablar. Smaka på det, du!

Pris: 42 000 kr

Betyg: 5

In-ear

KEF Motion One

För den som är ute efter bra ljudkvalitet och bryr sig mindre om prislappen är KEF ett lockande val. De plockar fram detaljer ur musiken som de andra propparna döljer. Och vill man ha ännu bättre ljud kan man använda dem med sladd. För pengarna får man även utsökt design med utmärkt byggkvalitet. Däremot känns Motion One inte lika eleganta runt halsen på grund av den oväntat klumpiga kragen. En kompromiss som musikälskaren nog kan leva med.

Pris: 2 500 kr

Betyg: 5

High-end in-ear

Beyerdynamic Xelento remote

Vi föredrar ofta att använda öronproppar eller ett par små on-ear-lurar i ställer för stora hörlurskåpor. Det betyder att vi gör lite avkall på ljudkvaliteten för att slippa se ut som idioter. Den byteshandeln tycker inte Beyerdynamic att man ska behöva göra. Xelento är utan tvekan de bästa musikpropparna jag har hört. De spelar all slags musik med övertygelse genom att låta superdetaljerat men aldrig tråkigt. Ett par perfekt balanserade öronproppar som sopar mattan med alla andra.

Pris: 9 500 kr

Betyg: 5

Träningslurar

JBL Reflect Cantour

JBL är en välkänd aktör när det ska testas hör- lurar, och de klarar sig precis som vanligt helt lysande. Ljudkvaliteten är bra utan att vara fantastisk och batteritiden är bra. Men det som gör att Reflect Contour verkligen sticker ut är passformen. De trillar helt enkelt inte ur, hur hårt du än sliter i sladden, vilket är ett stort plus. Hade det bara funnits lite mer bas och fjärrkontrollen varit lättare så hade det blivit maxbetyg.

Pris: 1 000 kr

Betyg: 4

Läs kompletta tester på Ljud&Bild.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro/Ljud&Bild
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro