ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Årets Dörröppnare prisas på Järvaveckan: "Blir superinspirerad"

Metro · 14 Jun 2018
Uppdaterad 14 Jun 2018
Alexandra Mörner, styrelseordförande i Axfoundation, delar ut Årets Dörröppnare på Järvaveckan.

Alexandra Mörner, styrelseordförande i Axfoundation, delar ut Årets Dörröppnare på Järvaveckan. Foto: Simon Krona och Axfoundation


I dag utses vinnaren av integrationspriset Årets dörröppnare. Priset delas ut på Järvaveckan i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Mörner, ordförande i Axfoundation som jobbar med integrationsinitiativet ÖppnaDörren, kommer att dela ut priset på en av Järvaveckans scener torsdag eftermiddag.

– Jag tycker att Årets Dörröppnare är ett bra sätt att synliggöra initiativ på lokal nivå runt om i landet. Man kan få en dyster bild av svenskarna i media, att vi skulle vara så slutna, men det är faktiskt inte så. Det sker hela tiden frivilliga initiativ som syftar till att öppna dörrar för nya svenskar. Årets Dörröppnare kan förhoppningsvis inspirera fler till att börja göra det, säger Alexandra Mörner.

Med start i mars kunde vem som helst nominera initiativ runt om i landet till priset. Nio finalister presenterades sedan på Metros integrationsdagar i Malmö, Umeå och Stockholm.

– Jag blir superinspirerad när jag ser initiativen som nominerats. Det är stora företag, ideella organisationer och privatpersoner som visar att man kan ta till vara på kompetensen som finns, säger Alexandra Mörner.

Vad tycker du är de viktigaste åtgärderna för att få in fler nyanlända i arbetslivet?

– På ÖppnaDörren har vi valt att fokusera på mötet mellan människor, genom vårt kontaktnät får människor möjligheten att träffa varandra. Företagen och politikerna har också en viktig roll att spela, och det är samverkan mellan de olika faktorerna som kan leda till att vi får in människor på arbetsmarknaden, säger Alexandra Mörner.

pil
Årets Dörröppnare

Priset delas ut på Järvaveckans stora scen klockan 15.30, i dag torsdag.

De nominerade finalisterna är; Comhem, Rockin Pots, Ambea, It-guide, Mitt Livs val, Right to Play, Lärolika, Highway to business och Soroptimisterna.

Kampanjen Årets dörröppnare är ett initiativ av Metro i samarbete med Axfoundations integrationsinitiativ ÖppnaDörren, CSR Sweden, Just Arrived, Hallvarsson & Halvarsson och Pitchbar.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro