ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Årets första gubbar är sålda – för 1200 kronor kilot

Alva Forsberg Fierro · 18 Apr 2016
Uppdaterad 18 Apr 2016
Det är redan tid för årets första svenska jordgubbar. I alla fall om man är ute efter de allra första unika godbitarna. Arkivbild.

Det är redan tid för årets första svenska jordgubbar. I alla fall om man är ute efter de allra första unika godbitarna. Arkivbild. Foto: TT


Den svenska jordgubbskörden är igång – åtminstone i växthusen i nordvästra Skåne. För nionde året i rad är Lars Jacobsen i Hjälmshult först ut. 1204 kronor per kilo kostade godbitarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Den här gången gick årets första jordgubbar för 1204 kronor kilot och 301 krononor för en ask. Det var Matjätten MatHem.se som ropade in samtliga på auktion i Helsingborg under måndagen.

– Vi måste såklart köpa in det allra bästa till våra kunder. Och vad är bättre än nyskördade jordgubbar, säger Tomas Kull, VD på MatHem.se i ett pressmeddelande.

►LÄS MER: Har du testat jordgubbar med ananassmak?

För att lyckas få fram en så tidig körd börjar odlaren Lars Jacobsen gradvis att höja temperaturen i växthusen redan den första februari, så att plantorna vaknar från vintervilan.

– Jag är växthusodlare och det är viktigt att jag säljer mina jordgubbar innan friland kommer igång, säger Lars Jacobsen till TT.

►LÄS MER: Test: Så väljer du rätt jordgubbar

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro