ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Årets godaste kräftor

Spisa.nu · 9 Aug 2012
Uppdaterad 9 Aug 2012

Nu är det dags att sjunga upp sig, det är augusti och det betyder kräftsäsong och kräftkalas. Traditionsenligt så har vår expertpanel från Spisa.nu testat både frysta och färska kräftor.

klar

Artikellänk är kopierad

I samarbete med: SPISA.NU

Skaldjur.nu, 1 kg, 349 kr BETYG: 5

16–20 stycken kräftor. Årets vinnare! Vackra och lagom stora. En doftexplosion av salt och dill när man öppnar hinken. Perfekt köttkonsistens och fullmatade.

Svensk Kräfta, 1 kg, 495 kr BETYG: 4

7–10 stycken jumbokräftor. Vackert röda och tydliga signalfläckar på klorna. Härligt stora, tydlig dillsmak och lagom sälta.

Svensk kräfta, 1 kg, 329 kr BETYG: 4

16–21 stycken kräftor. Vackra och doftar dill, varierar i storlek. Fast kött.

Ullmo, 1 kg, 89 kr BETYG: 3

16–22 stycken, kinesiska jumbokräftor. Varierar i färg, skrovligt skal. Lite vattniga men okej smak och väldigt små klor.

Ica, 1 kg, 89 kr BETYG: 1

17–22 stycken, stora kinesiska kräftor. Klarröda, bra köttkonsistens, men lite för lite. Dessa har en bismak.

Kapten Royal, 1 kg, 70 kr BETYG: 4

22–28 stycken, kinesiska mediumkräftor. Mörkröda, goda med rom. Lite mindre salt och mer dill.

Lobster, 1 kg, 112 kr BETYG: 4

16–22 stycken, kinesiska jumbokräftor. Fin röd färg, hårt skal. Bra kött med lite tuggmotstånd. Lite mer dill och det hade blivit full pott.

Lobster, 0,5 kg, 124 kr BETYG 5

10–15 stycken småländska kräftor. Lite bleka, mjukt skal. Bra sälta och dillsmak. Bäst av de frysta.

Lobster, 1 kg, 123 kr BETYG: 1

16–20 stycken kräftor, 25–30 kräftstjärtar från Kina. Mörk-röda, mjukt skal och geléaktigt kött – usch. De lösa kräftstjärtarna ser läskiga ut.

Lobster, 1 kg, 162 kr BETYG: 3

8–15 stycken, kinesiska superjumbo. Klarröda. För lite salt och dill. 

Pandalus, 2 kg, 149 kr BETYG: 3

50 stora vildfångade kräftor från Kina. Varierar i färg, lite mjukt skal. Bra sälta.

Pandalus, 1 kg, 189 kr* BETYG: 2

20 stora vildfångade turkiska kräftor. Bleka/orange, lite för salta och med mjuka skal.

klar

Artikellänk är kopierad

Spisa.nu
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro