ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Årets julskiva ska vara svart

Louise Jacobson · 1 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
James Allan gör ett undantag och bär annat än svarta kläder i jul. – Jag vill ha en sådan där t-tröja med en julgran som blinkar.

James Allan gör ett undantag och bär annat än svarta kläder i jul. – Jag vill ha en sådan där t-tröja med en julgran som blinkar.


klar

Artikellänk är kopierad

Dags att införskaffa årets julskiva. Nya och gamla plattor konkurrerar om att sprida rätt stämning i hushållen. Metro har pratat med årets indiefenomen Glasvegas som målar julen i svart med en skiva inspelad i Transylvanien. – Jag har inget ansvar att göra en partyskiva till julfirarna, säger James Allan.

Sångaren i den skotska exportsuccén säger att jul-ep:n bara var en av många ogenomtänkta idéer. In­spelningsplatsen likaså.– Jag har alltid varit nyfiken på hur det ser ut i Transylvanien. Det var bara det, säger han och fortsätter:– Det var allt jag hade förväntat mig. Orört, spöklikt, gotiskt och vackert. Det kändes som om jag var med i ett avsnitt av ”Scooby-Doo.”

Glasvegas egen tolkning av ”Stilla natt” spelades in med en lokal kör i en kyrka. Gruppens egna bidrag till julstämningen har titlar som ”Cruel moon” och ”Fuck you it’s over” som handlar om ett förhållande som kraschar i jultid. – Jag sjunger ur en tjejs perspektiv. Det är första gången jag gör det.

En NME-läsare reagerade på nyheten om julskivan med orden ”Ett Glasvegas-album förenat med den värsta ekonomiska krisen som det här landet har upplevt … till jul. Depressionsnivån kommer att lyfta taket”. James Allan skrattar. – Jag har aldrig känt att jag har något ansvar att göra en partyskiva till julfirarna.

Med det har han inte sagt att han hatar julen.– Att växa upp i Glasgow kan verkligen slita på en. Julen var en tid då det var vackert med alla ljus och så.

Metro väljer

... Några nya julskivor

Glasvegas – ”A snowflake fell (and it felt like a kiss)”

Aretha Franklin – ”This christmas Aretha”

Amy Diamond – ”En helt ny jul”

Sanna, Shirley, Sonja – ”Our christmas”

Sarah Brightman – ”A winter symphony”

Elvis Presley – ”Elvis christmas album”

Frank Sinatra – ”Christmas songs by Frank Sinatra”

Bing Crosby – ”White christmas”

Phil Spector – ”Christmas gift for you”

Mariah Carey – ”Merry christmas”

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro