ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Årets mässa har grönare möbler

Anna Möller · 3 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
I dag inleds världens största mässa för nordisk design på Stockholmsmässan i Älvsjö. I år är miljötänket tydligare än föregående år, något som inredningsstylisten Lotta Agaton märker. Hon har har inrett en inspirationsmonter för butiksinnehavare och ger följande återvinningstips: – Se till att spara grejer som kan tas fram igen, åk hem till mamma och pappa och fynda. Blanda gammalt och nytt!, säger hon.

I dag inleds världens största mässa för nordisk design på Stockholmsmässan i Älvsjö. I år är miljötänket tydligare än föregående år, något som inredningsstylisten Lotta Agaton märker. Hon har har inrett en inspirationsmonter för butiksinnehavare och ger följande återvinningstips: – Se till att spara grejer som kan tas fram igen, åk hem till mamma och pappa och fynda. Blanda gammalt och nytt!, säger hon. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Nu är det åter dags för möbelmässa. Och under årets Stockholm Furniture Fair och Northern Light Fair har återvinning och hållbarhet fått ta en stor plats.– Många företag tänker mer och mer ur miljöhänseende, det har blivit en väldigt viktig del eftersom konsumenten frågar hur och var det är producerat, säger Cecilia Nyberg, projektledare.I dag klockan nio öppnas portarna till världen största mässa för nordisk design för inhandlare, arkitekter och designstuderande och på söndag får allmänheten smygtitta på årets trender. Designkollektivet Camp Site består av sex designer som till årets mässa skapat Designbaren. Utgångspunkten ligger i att belysa ändamålsenlig design och återvinning och alla möbler som skänkts från diverse designföretag ska efter utställningen gå till Röda korset.– Miljön bör alltid tas hänsyn till. Allt här ska få ett liv efteråt, vi vill inte lämna en massa fyllda containrar efter oss på söndag, säger Hanna Brogård.Formgivaren och arkitekten Ola Rune märker tydligt ekotrenden på årets mässa.– Det är ett mer ekologiskt och ekonomiskt tänk. Vi som formgivare måste ta ett extra ansvar i dessa tider och både hålla nere kostnader och producera i bra kvalitet.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Möller
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro