ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Årets mest utskällda föreställning

Metro · 26 Jan 2018
Uppdaterad 9 Feb 2018
I ”Motherdog” får vi följa sex individer med olika bakgrund som har uppfostrats av en herrelös hund.

I ”Motherdog” får vi följa sex individer med olika bakgrund som har uppfostrats av en herrelös hund. Foto: Pressbild


Tänk om hundar fick bestämma hur vi ska leva våra liv? Följ med på en resa där sociala koder inte existerar – och där människan lever efter nya lagar. – Vi utmanar både oss själva och publiken, säger Gizem Erdogan, en av skådespelarna i Motherdog”.

klar

Artikellänk är kopierad

19 januari släppte Göteborgs Stadsteater lös hundarna i den vilda uppsättningen ”Motherdog”. Det koreografiska skådespelet tar med publiken till samhällets utkant där en flock människor som är uppfostrade av en hund lever helt fria från de traditionella sociala koderna.

– Jag är fascinerad av djurens inre värld, särskilt hundens. Och av att utmana idén att vårt verbala, strukturerade sätt att leva är det bästa. Ja, tänk om hundar kunde tala om för oss hur vi skulle leva, säger Hans Van den Broeck, regissör och manusförfattare som bland annat har hämtat inspiration från dokumentären ”Wolfpack” som handlar om en familj som har skapat ett kollektiv utanför samhället.

Uppfostrade av en hund

I ”Motherdog” får vi följa sex individer med olika bakgrund som har uppfostrats av en herrelös hund. Två av karaktärerna är Jägaren Dexie som rymde från ett fosterhem medan Wra, ledarhonan, övergavs som spädbarn och växte upp utan ett talat språk. Den guldbaggenominerade skådespelaren Gizem Erdogan spelar socialsekreteraren Sadie som vill hjälpa flocken ur dess misär.

Den guldbaggenominerade skådespelaren Gizem Erdogan spelar socialsekreteraren Sadie som vill hjälpa flocken ur deras misär. Foto: Privat
Den guldbaggenominerade skådespelaren Gizem Erdogan spelar socialsekreteraren Sadie som vill hjälpa flocken ur deras misär. Foto: Privat

– Det är svårt att sätta ord på föreställningen, men publiken får ta del av en vacker visuell upplevelse och ljudbild. De får följa med in i en värd fylld av estetik och känslor. Jag tycker att det är väldigt modigt att av Göteborgs Stadsteater att ta hit Hans och låta oss ta del av hans värld, säger hon.

”En stark upplevelse”

Hans Van den Broeck har utforskat det psykologiska, instinktiva och djuriska i oss. Men hur vet vi att det sätt som vi har valt att leva är det rätta? Gizem Erdogan menar att det är exakt det som är så intressant med att vara människa.

– Det går aldrig att veta om det liv man lever är rätt. Men ingen vill ligga på dödsbädden och ångra sig för att de levde som andra förväntade sig. Jag hoppas att många kommer och ser ”Motherdog” eftersom det är en stark föreställning, säger hon.

pil
Missa inte ”Motherdog” på Göteborgs Stadsteater

Längd: Cirka 90 minuter.

Medverkande: Kim Theodoridou Bergquist, Gizem Erdogan, Johan Gry, Ludde Hagberg med flera.

Köp en biljett till årets vildaste föreställning.

Om ”Motherdog”: 

Regissören och koreografen Hans Van den Broeck undersöker den fantasieggande myten om den förvildade människan som en ren och oförstörd varelse. Flocken är en tillflyktsort för sex strandsatta individer, från början uppfostrade av en herrelös hund – The Motherdog. De är nyfikna på världen utanför, men också starkt misstänksamma mot det mänskliga sättet att leva.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro