ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Årets programledare är sugna på att få visa upp sig

Anneli Sandberg · 31 Jan 2014
Uppdaterad 31 Jan 2014

I morgon ska komikerna Anders Jansson och Nour El Refai leda Melodifestvalens första deltävling. Cirka fyra miljoner kommer att titta på direktsändningen. Men Anders Janson är inte nervös.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Jansson och Nour El Refai är taggade på första deltävlingen.
Anders Jansson och Nour El Refai är taggade på första deltävlingen.Foto: Gustav Gräll

På lördag får programledarna Anders Jansson och Nour El Refai äntligen gå ut på scenen och öppna årets Melodifestival. I år har tävlingsgeneralen Christer Björkman sagt att man satsar på en roligare tävling, därav valet av två komiker i programledarrollerna. Och de är taggade till tusen.

– Det ska bli väldigt skoj. Vi har skrivit och övat in och nu är det äntligen dags att få visa upp det. Vi börjar med genrep i dag och det blir skönt att köra på och känna av publiken. Märker vi att det är vissa saker som inte funkar textmässigt så är det klart att vi kommer att skriva om. Vi har en del back up-planer, säger Anders Jansson.

Han är förväntansfull men lovar att han inte är det minsta nervös. Vid sin sida har han Nour El Refai och de har enligt Anders blivit väldigt samspelta trots att de inte kände varandra sedan tidigare.

– Det är en trevlig bekantskap och vi har kul ihop. Vi är två musketörer som håller ihop nu. Jag vet inte riktigt hur vi kompletterar varandra. Vi delar samma intresse för att göra röster och karaktärer men vi gillar också att vara programledare. Men det är inte så att en kommer vara kul och en annan tråkig. Vi ska blanda upp det fifty fifty.

Hur ska då Anders och Nour sätta sin egen prägel årets Melodifestival?

– Vi ska försöka bidra med en varm glad ton, lite lättillgängligt och avslappnat. Ta det på allvar men få publiken med oss och få dem att slappna av. Och så prova lite nya uttryck och idéer i öppningsnummer och så, säger Anders. 

LÄS ÄVEN:

Saken ”avgjord”: De vinner Melodifestivalen

Läs ALLT om Melodifestivalen på Metros specialsajt

Följ Ninas Melloblogg

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro