ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Årets söktrender på Google – det här har vi sökt på i Sverige under 2018

Fredrik Samuelson · 12 Dec 2018
Uppdaterad 12 Dec 2018
Det här googlade svenskarna mest på 2018.

Det här googlade svenskarna mest på 2018. Foto: Pixabay


Vad har du funderat på i år – och vad har du varit nyfiken på? Det avslöjas i Googles statistik över vad svenskarna googlat mest i år. Det här googlade svenskarna mest under 2018.

klar

Artikellänk är kopierad

Vi har googlat enormt mycket under året – över 55 miljoner sökningar har gjorts varje dag runt om i Sverige.

På onsdagen släppte världens största sökmotor Google statistik över vad svenskarna funderat mest över under hela året. Bland årets söktrender finns fotbolls-VM, bortgångne artisten Avicii och sökningar kopplade till det svenska riksdagsvalet.

– Med årets söktrender på Google tittar vi tillbaka på året som gått och de stora nyhetshändelser, personer och ämnen som genomsyrat 2018. Bland sökningarna ser vi likväl populära tv-program och sportevenemang som nya uppstickare i form av artister och prisbelönta idrottsprofiler – samt mer unika frågeställningar såsom varför all O’boy i Sverige plötsligt tog slut tidigare i höstas, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google i Sverige.

Avicii dominerar svenskarnas googlingar 2018

Tim ”Avicii” Bergling är den person som svenskarna sökt mest på och han är även med i toppen av listorna med sökningar som börjar med ”Vad” och ”Varför” med frågorna ”Vad dog Avicii av?” samt ”Varför dog Avicii?”.

När det gäller sökningar relaterade till riksdagsvalet i september har frågor som ”Vilken vallokal ska jag gå till?” och ”Hur röstar man?” legat i toppen, men också frågor som ”Vad står partierna för?” och ”Hur går det i valet?”.

Google har skapat dessa listor med hjälp av en kombination av verktyg som den relativa sökvolymen över geografiska områden och tidsperioder. Google har filtrerat bort spam och upprepade sökningar i syfte att skapa listor som bäst återspeglar tidsandan under 2018.

pil
Samtliga kategorier för de mest trendande sökningarna 2018

Årets mest trendande sökningar

Personer

Sport

Tv och radio

Hur?

Vilken?

Varför?

Vad?

Källa: Källa: Google

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro