ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Årets Way Out West blir en köttfri zon

Emma Björkman · 8 Aug 2012
Uppdaterad 9 Aug 2012
Årets Way Out West blir en köttfri zon Under helgens festival kan du köpa bland annat pasta, grillspett, thaimat och pizza. Och allt är vegetariskt.

Årets Way Out West blir en köttfri zon Under helgens festival kan du köpa bland annat pasta, grillspett, thaimat och pizza. Och allt är vegetariskt. Foto: Barry Gutierrez / Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Årets Way Out West är en köttfri zon. För första gången är all mat som serveras på festivalen vegetarisk.

Besökare, artister och personal får i stället välja mellan olika vegetariska matalternativ där råvarorna till stor del är ekologiska och Kravmärkta. – Under tre dagar har vi många ögon på oss och sedan dag ett har vi varit måna om miljöfrågorna. Det här är nästa steg, säger Joel Borg, pressansvarig på festivalarrangören Luger. 

Men vad ska de passionerade köttätarna äta?– Det är det som är så fint. Det kommer att finnas allt från köttsubstitut till massor med vegetarisk mat, säger han.

Under Way Out West kan besökarna välja mellan rätter som pasta, grillspett, chili, curry, thaimat, tacos och pizza. – Jag har försökt tänka vad jag hade velat äta om jag varit vegetarian, säger Wasa Allés krögare Mats Nordström som ansvarar för maten på festivalens serveringsområden. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro