ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arg Ralf: "Vi måste hitta ett eget spel"

Ola Gustavsson · 14 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Ralf Edström är kritisk till Sverige insats i matchen mot Spanien.

Ralf Edström är kritisk till Sverige insats i matchen mot Spanien. Foto: Scanpix


"Spanien vill i alla fall spela fotboll"

klar

Artikellänk är kopierad

1-1 blev 1-2 när EM:s skyttekung David Villa sänkte Sverige på övertid. Bittert, men fullständigt rättvist enligt radiosportens experkommentator som som sågar den svenska insatsen.

- Det var mest bittert för att målet kom på övertid, men samtidigt var det helt rättvist. Sverige hade ingenting under stora delar av matchen. Spaniens seger var ett slag för fotbollen. De vill i alla fall spela, konstaterar Edström.

Luften gick ur de svenska supportrarna när Villa sänkte landslaget på övertid i Innsbruck. Det var resultatet av en intensiv spansk press under den andra halvleken. Men för radiosportens expertkommentator var det även en seger för fotbollen. Det svenska spelet ger han inte mycket för.

- Sverige kan inte spela en match till med två defensiva mittfältare, det måste finnas en spelare med offensiva kvaliteter på innermittfältet för att de ska få igång ett eget spel. Nu fick Sverige jaga boll i hela matchen, frånsett 25 minuter i första halvlek. Det var nästan pinsamt, de måste vara kreativa för att lyckas, konstaterar Edström.

- Samtidigt ska killarna ha en stor eloge för sitt hårda arbete. Men det måste finnas ett spel också.

Vad hände egentligen i den andra halvleken?- Vi tappade en bollmottagare när Zlatan gick ut. Markus Rosenborg kom in men var blekare än blekast och Fredrik Ljungbeg spelade inte som en lagkapten. Han drev inte på laget någonting i andra halvlek, säger Edström.

Hur ser du på Sverige fortsatta chanser i EM?- Jag tror de går vidare till kvartsfinal i alla fall. Det räcker med oavgjort mot Ryssland och det borde de klara, även om man aldrig vet hur det går när Sverige ska spela på resultat.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Gustavsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro