ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arga reaktioner på nätet

Stefan Wikström · 1 Okt 2012
Uppdaterad 1 Okt 2012

Foto: arvinyarollahi/Twitter


Nyheten om att Ikea retuscherat bort kvinnor från Saudiarabiens Ikeakataloger sprider sig snabbt på nätet. Det här är vad några bloggare och twittrare har att säga om censuren.

klar

Artikellänk är kopierad

På bloggen bokstavligt skrivs, "Under apartheidtiden i Sydafrika var det självklart för de flesta företag att inte göra affärer i landet. Av någon underlig anledning gäller inte detsamma för starkt kvinnoförtryckande stater som till exempel Saudiarabien."

lustochliv: "Just i dag borde Ikea skämmas - detta är ett sätt att säga att mer än halva världens befolkning inte finns - och att godkänna kvinnosynen i ett land där kvinnor inte ens får ha körkort. Skäms. Skäms riktigt mycket!"

På Twitter är reaktionerna lika upprörda. Under hashtagen #Ikea trillar arga tweets in med jämna mellanrum.

Användaren arvinyarollahi twittrar, "IKEA retuscherar bort kvinnor från sina kataloger i Saudi Arabien. De ser pengar där vi ser kvinnoförtryck! Dags att bojkotta?"

Viktiganyheter: "Alla kvinnor har raderats ur saudisk IKEA-katalog. Riktigt ofräscht."

Jamesstockholm konstaterar krasst, "Vilken shock! Företaget som vi alla visste gjorde affärer med en kvinnofientlig diktatur använder sig av kvinnofientliga metoder. Hur naiva är vi?".

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro