ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ariana Grandes hyllningskonsert i Manchester har fått "ett större syfte"

Linnéa Borgert · 4 Jun 2017
Uppdaterad 5 Jun 2017
Ariana Grande.

Ariana Grande. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP


Det finns inga planer på att ställa in Ariana Grandes hyllningskonsert i Manchester. Tvärtom har konserten fått ett större syfte efter terrorattacken i London, skriver hennes manager Scooter Braun i ett uttalande. "Vi får inte vara rädda. Vi ska hedra alla som har drabbats här och runtom i världen", skriver han.

klar

Artikellänk är kopierad

Den amerikanska popstjärnan Ariana Grande har återvänt till Manchester för att genomföra en hyllningskonsert för de som föll offer för terrorattacken den 22 maj. Med sig har hon bland andra Justin Bieber, Robbie Williams, Coldplay och Katy Perry.

Mindre än ett dygn innan välgörenhetskonserten, som går under namnet One Love Manchester, drabbades Storbritannien av ännu ett terrordåd. En vit skåpbil körde på flera människor som promenerade på London Bridge i London. Sedan hoppade tre gärningsmän ut ur bilen och gick till attack med kniv i det restaurangtäta området Borough Market. Ariana Grande, liksom många andra kändisar, hedrade offren på Twitter.

I ett uttalande på Twitter skriver Scooter Braun, som är både Ariana Grandes och Justin Biebers manager, att kvällens konsert har fått ett ännu större syfte. Artisternas sång ska hedra offren i både Manchester och London – och alla som blivit berörda runtom i världen.

”Alla artister som är involverade har varit orubbliga i sitt stöd den här morgonen och de är fast beslutna att fortsätta med konserten”, skriver han.

Han skriver också att de har polisens och regeringens fulla stöd och att de har blivit försäkrade om att säkerheten på konserten är högsta prioritet.

”Vi ber den starka staden Manchester och världen att ansluta sig och stå bakom uttalandet att hat och rädsla aldrig kommer att vinna. I dag står vi tillsammans.”

Konserten direktsänds på SVT Play och SVT24 i kväll klockan 20 till cirka 23.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro