ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arja har en hemlig strand i Grekland

Johan Kellman Larsson · 9 Okt 2011
Uppdaterad 9 Okt 2011
Grekland är ett favoritresmål för Arja Saijonmaa,men sin hemliga strand avslöjar hon inte.

Grekland är ett favoritresmål för Arja Saijonmaa,men sin hemliga strand avslöjar hon inte. Foto: All Over Press


I veckans resintervju delar den folkkära sångerskan Arja Saijonmaa med sig av ett dramatiskt minne från Argentina. Semestrar gör hon helst i Grekland.

klar

Artikellänk är kopierad

Sångerskan Arja Saijonmaa har rest mycket till Buenos Aires  och har oförglömliga minnen därifrån.
Sångerskan Arja Saijonmaa har rest mycket till Buenos Aires och har oförglömliga minnen därifrån.Foto: Eero Hannukainen/All Over Press

Bästa resminnet … – Buenos Aires! Första gången jag hörde riktig tango ... det var helt magiskt. Och mäktigare än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig. – Jag har varit där flera gånger men var där första gången 1972, då jag var på en världsturné.Värsta resminnet … – Också Buenos Aires, faktiskt. Det var ju politiskt sett en väldigt dramatiskt tid där under mitt första besök och under en av våra konserter, i Luna Park, blev stämningen plötsligt obehaglig. Jag stod på en scen mitt i ett folkhav och sjöng när jag plötsligt började överröstas av slagord. Jag höll knappt på att komma av scenen och var rädd för att det skulle bli ett blodbad, men det ordnade upp sig som tur var.Favoritresmål … – Grekland, absolut. Jag kom just hem därifrån faktiskt. Jag har en egen hemlig strand – jag tänker inte berätta var den ligger! – där jag brukar flanera och vara för mig själv. Jag brukar säga att jag åker dit för att förnya mig själv.Det packar jag alltid ner i resväskan … – Min dagbok. Jag är en skrivande människa, det är ingen slump att jag skrivit flera böcker. I dagboken kan jag reda ut dagliga bryderier, det är ett skönt sätt att vädra tankar på. Det första jag gör på hotellrummet … – Jag slår på tv:n och kollar nyhetskanalerna. Reser jag i jobb så tar jag ut alla mina klänningar och hänger upp dem. Sedan öppnar jag dörren till verandan, vädrar och kollar in utsikten. Är jag på semester struntar jag i allt det där och tar i stället direkt på mig bikinin och rusar ut i havet. Restipset … – Försök att, så att säga, inte resa som turist – även om du är på en turistresa. Och då tänker jag framförallt på kläderna. Packa med den typ av plagg som du har på dig hemma, och som du är bekväm i. Det är lätt hänt att man tänker att man ska på solsemester – och därför inte behöver några varma kläder. Men även i varma länder kan det bli kallt på kvällar och nätter, och då kan det vara skönt att ha med sig en varmare tröja.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro