ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Armstrongs debut i bassängen stoppas

Leif Granlind · 4 Apr 2013
Uppdaterad 5 Apr 2013
I morgon tävlar Lance igen – i ny sport

I morgon tävlar Lance igen – i ny sport


Lance Armstrongs tävlingsdebut som simmare stoppas. Internationella simförbundet förbjuder honom att delta.

klar

Artikellänk är kopierad

Uppgifterna om att den dopningsnedsvärtade cyklisten Lance Armstrong skulle tävla i simning, trots livstids avstängning, fick Internationella simförbundet (Fina) att gå i taket. I ett pressutskick fördömde man Armstrongs strävan och hävdade att det var mot regelverket.

Senare under torsdagen fick Armstrong, via agenten Bill Stapleton, höra Finas åsikt i frågan — och valde omgående att hoppa av tävlingen i hemstaden Austin.

Enligt en dagstidning i Texas var det tanken att Armstrong skulle ställa upp i en regional simtävling i helgen som står utanför den amerikanska antidopningsbyråns räckvidd. 41-åringen skulle tävla i en klass för simmare i hans egen ålder.

- Syftet med vår organisation är att uppmuntra äldre att simma, sade Rob Butcher, vd för arrangörsorganisationen, till tidningen Austin-American Statesman.

Men enligt Fina är tävlingen sanktionerad av USA:s simförbund och bestämde därmed att Lance Armstrong inte får tävla på grund av hans dopningsavstängning.

Lance Armstrong var anmäld till tre olika distanser.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro