ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arne Weise rasar mot julvärdsbeslutet: "Det är åt helvete"

Filip Joelsson · 11 Dec 2017
Uppdaterad 11 Dec 2017
Arne Weise, som agerade julvärd i 30 år, gillar inte SVT:s nya grepp.

Arne Weise, som agerade julvärd i 30 år, gillar inte SVT:s nya grepp. Foto: Nora Lorek / TT


Julvärdarnas julvärd, Arne Weise, rasar mot SVT:s beslut att stuva om i upplägget inför årets sändning på julafton. "Det är åt helvete", säger han i en intervju med Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

I år har SVT valt att göra vissa förändringar i upplägget under den traditionsenliga julaftonssändningen.

För första gången har kanalen bestämt att det kommer att vara två julvärdar i stället för en (Erik Haag och Lotta Lundgren). Dessutom kommer hela sändningen vara förinspelad, i stället för att som tidigare vara i direktsändning.

Beskedet får den meste julvärden av dem alla, Arne Weise, att gå i taket.

– Fy fan! Det är så jävla viktigt att man sitter där, så som jag gjorde i trettio års tid. Man kan inte sitta hemma och njuta av sig själv. Jag blir upprörd när jag hör det här, säger Arne till Aftonbladet.

Läs mer: SVT förinspelar julvärdarna

I en intervju med TT förklarade SVT:s programledning beslutet så här:

– Det här är ett upplägg som kräver helt andra lokaler och helt annan tid, än när man sitter på det sättet. Det här är inte att vi byter modell generellt sett för julvärdskapet, utan det här är det sättet som vi väljer att göra det på i år, för att det kändes som ett härligt tillfälle att kunna göra det här upplägget, säger Lena Glaser till TT.

Erik Haag och Lotta Lundgren kommer att äta sig igenom julens rätter i flera olika tidsepoker och vid flera olika platser. Ett upplägg som helt enkelt inte funkar i en direktsändning från en studio, menar SVT.

Läs mer: Arne Weise: ”Jag har aldrig gråtit i hela mitt liv”

Arne Weise är dock måttligt road av det nya konceptet, och hävdar att han förmodligen skippar sin egen tradition med att ringa årets julvärd och önska lycka till några timmar innan sändningen börjar.

– Det tror jag inte. Inte efter det ni har berättat nu. Det är åt helvete!, säger han till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro