ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arnold: Okej att skämta om Terminator, Reinfeldt

Tomas Lundin · 15 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix/Montage


klar

Artikellänk är kopierad

I morgon ska Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt besöka Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger.

Än så länge är detaljerna för besöket inte klara.

– Det finns inget som är typiskt över ett sånt här möte, det kan ske var som helst i Kalifornien, säger guvernörens presssekreterare Aaron McClear till Metro.se.

Det är också oklart vad de två männen kommer att tala om, men samtalet kommer sannolikt beröra miljön, som blivit en hjärtefråga för guvernören.

Schwarzenegger har sagt att han vill förändra bilden av miljörörelsen på samma sätt som han förändrade bilden av bodybuilding för ett antal år sedan och har infört en lag som ska minska Kaliforniens utsläpp av växthusgaser med 25 procent till år 2020.

Reinfeldt såg lite spänd ut under mötet med president George Bush. Förhoppningsvis är han lite mer lös och ledig i Kalifornien. Om statsministern vill lätta lite på stämningen går det bra att skämta om vad som helst, det är till och med okej att dra oneliners från Arnolds filmkarriär, enligt Aaron McClear.

Arnold är själv inte främmande för att dra filmreferenser i politiken. När George Bush nominerade Schwarzenegger till hans första politiska uppdrag presenterades som "Conan the Republican". Sin första presskonferens som guvernörskandidat avslutade han med ett "I´ll be back".

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro