ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Aron, 35, ska simma i ett dygn – för välgörenhet

Erik Paulsson Rönnbäck · 30 Okt 2015
Uppdaterad 31 Okt 2015
Aron Wohl­­ström, förra årets segrare av Simma 24.

Aron Wohl­­ström, förra årets segrare av Simma 24. Foto: Geza Ribberström Palyi


Orkar du simma i ett helt dygn för att samla in pengar till välgören­het? Aron Wohl­­ström är förra årets segrare av välgörehetssimmet Simma 24. Nu är det dags igen, och han har en jobbig lördag framför sig. "Jag laddar genom att inte tänka på det", säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

På lördagen hålls Simma 24 på Valhallabadet i Göteborg. Trots tävlingens namn får deltagarna klättra upp ur bassängen efter en engelsk mil, 1 609 meter. Men den måste de simma varje timme. När minutvisaren står på noll börjar allting alltså om – i ett helt dygn. 

► LÄS MER: Applemiljardären vill skänka sina pengar till välgörenhet

Allt som allt simmar deltagarna således ­nästan fyra svenska mil, för själva utmaningen och för att bidra med pengar till välgörenhet.

– Jag laddar genom att inte tänka på det, för det kommer att bli en lång tävling, och man blir bara kallare ju längre tid som går, säger Aron Wohlström, 35, i Malmö, som segrade i fjol.

Då tvingades hälften av deltagarna bryta loppet.

– Vid halva tiden blir det jobbigare. När det är tolv timmar kvar börjar det bli mörkt utanför simhallen och folk droppar av. De ­säger ”hej då, nu går jag hem och lägger mig”. 

– Axeln slutade fungera för en dansk simmare så han körde benspark i stället, vilket är en fantastisk prestation, säger Aron Wohlström.

► LÄS MER: Jonas ställde in företagets Italienresa – skänker 400 000 till flyktingar

Anders Blomgren, tävlingens projektledare, säger att ett 30-tal personer har anmält sig till lördagens 24-timmarslopp. Överskottet går oavkortat till Läkare utan gränser.

– Jag har skadat axeln och kan inte simma så mycket längre, så i stället gör jag det här eventet. Det är mitt sätt att ge någonting tillbaka till sporten, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Paulsson Rönnbäck
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro