ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ärrade män är attraktiva

Anneli Wikström · 17 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Harrison Fords ärr på hakan är sviterna från en bilolycka.
Harrison Fords ärr på hakan är sviterna från en bilolycka.Foto: SCANPIX

Kvinnor anser att män med ärr i ansiktet är attraktiva. Det visar en nygjord undersökning. Resultatet av undersökningen visar att kvinnor ofta tycker att män som har ett ärr i ansiktet, som kommer från en olycka eller våld, är attraktiva. Det är framförallt kvinnor som söker efter en kortvarig relation som tycker att ett ärr spelar en roll. Vid längre förhållanden väljer kvinnor ofta män utan ärr. För män visade det sig att ärr i ansiktet inte hade någon betydelse, skriver Telegraph.

Studien är gjord av universitetet i Liverpool och gick till så att 220 personer fick titta på bilder av män och kvinnor och säga hur pass attraktiva de var och om man skulle kunna tänka sig att ha en kort affär eller ett långt förhållande med dem. Vissa på bilderna hade ärr och andra inte.

Studien visade också att kvinnor bara tyckte att ärr från olyckor eller våld var attraktivt. Ärr från sjukdomar eller acne valdes bort. – Ärr som kommer från vattkoppor, acne eller operation tyder på ett sämre immunförsvar och det såg de flesta negativt på, står det i rapporten.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro