ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arrangören backar: Det var inget race med polisen

Gustaf Eriksson · 22 Jul 2013
Uppdaterad 23 Jul 2013
Arrangören backar: Inget race med polisen

Arrangören backar: Inget race med polisen Foto: Skärmdump/Expressen


På videon verkar det som att polisbilen deltar i ett olagligt streetrace utanför Stockholm. Men det är helt felaktigt, menar arrangören. – Jag trodde att det skulle bli en liten spalt, säger han till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisbilen rullar upp jämsides med en annan bil, inväntar signal från arrangören och stampar på gasen. I en film från Jordbrolänken utanför Stockholm verkar det som att polisen medverkar i ett olagligt streetrace, i stället för att stoppa det. 

Den bilden fick stöd av flera vittnen. Efter att flera svenska medier, däribland Metro, rapporterat om händelsen fick den spridning internationellt. Men nu träder en helt annan bild fram. 

Arrangören, som tidigare sagt till Aftonbladet att polisen "körde en repa", tar nu tillbaka sina uttalanden.  – Det var inget race. Polisen ber oss att lämna platsen och sen kör de iväg. Det stämmer att vi kör repor ibland, men att polisen skulle ha deltagit är inte sant, säger han till tidningen.

Mannen berättar att han ljög för att han ville hämnas på polisen för oförätter som han anser sig ha utsatts för. – Jag tänkte att nu har jag chansen att jävlas. Det var som en payback time, säger han till Aftonbladet.

Efter det enorma genomslaget som rapporteringen fick drabbades arrangören dock av dåligt samvete.  – Jag trodde det skulle bli en liten spalt, men det har blivit en jävla soppa. Jag vill be om ursäkt till polisen. Det var onödigt att smutskasta polisen som var där.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro