ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Arshavin platsar i Real Madrid"

Oskar Nyström · 22 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
"Det är som när man är nykär". Henrik Rydström har hittat en ny EM-favorit i Andrej Arshavin och Ryssland.

"Det är som när man är nykär". Henrik Rydström har hittat en ny EM-favorit i Andrej Arshavin och Ryssland. Foto: Scanpix


Henrik Rydström hyllar Rysslands fixstjärna

klar

Artikellänk är kopierad

Fotbollsvärlden hyllar Andrej Arshavin efter Rysslands 3-1-seger mot Holland. Henrik Rydström kan inte annat än att hålla med och konstaterar att Arshavin skulle ta en plats i vilken storklubb som helst.

- Det är jag helt övertygad om. Jag tror framförallt att han skulle passa bra i Spanien eller Frankrike, säger Kalmar FF-mittfältaren till Metro.

Arshavin har tagit Europa med storm efter sina makalösa insatser mot Sverige och Holland. Med sitt spelsinne och smarta löpningar kallas anfallaren numera för "EM-kungen" av fotbolls-Europa. Rydström är imponerad av de kunskaper Arshavin visat upp så här långt och det kan räcka långt för Ryssland.

- Om Ryssland kan vinna EM? Ja, helt klart. De kommer få ytterst svårt motstånd i semifinalen. Men samtidigt spelar det med en slags entusiasm som kan ta dem hela vägen, konstaterar mittfältaren.

Vilka är Arshavins främsta egenskaper?- På något sätt har han förmågan att vara självisk men samtidigt känna en passningsplikt. Om man jämför med Leo Messi i Barcelona, som har ett liknande rörelsemönster, så har han ofta bara ett fokus. Om han väljer att dribbla stannar hans lagkamrater upp. Men när Arshavin rör sig löper de andra spelare eftersom de vet att de kan få en passning, svarar Rydström.

- Det finns spelare som lätt kan försvinna ur en match när det spelas fysisk fotboll. Men jag tycker inte Arshavin visar de tendenserna. Han har den där otäcka fysiken att ta en tackling och komma ur situationen.

Men det finns mer att hämta av 27-åringen. Rydström är imponerad av hur Arshavin hittar "den där ytan som motståndarna hatar" vilket gör att Ryssland får långa anfall. Något som visade sig mot Holland då Arshavin stod för både en framspelning och ett mål.

klar

Artikellänk är kopierad

Oskar Nyström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro