ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Årstidernas kärlekskrig – så funkar säsongsbaserad dejtingstörning”

David Peterson · 9 Nov 2017
Uppdaterad 9 Nov 2017
Relation på vintern – singel på sommaren.

Relation på vintern – singel på sommaren.


Det kan beskrivas som årstidernas kärlekskrig. När vintern och mörkret smyger sig på börjar många längta efter ett romantiskt förhållande. Någon att krypa upp i soffan med eller att ta långa höstpromenader med. Men när ljuset kommer tillbaka och knopparna slår ut – då tar förhållandena ofta slut.

klar

Artikellänk är kopierad

Mönstret med relation på vintern och singel på sommaren är särskilt vanligt bland unga vuxna, skriver The Independet. Enligt tidningen är det en såpass vanligt trend att fenomenet fått namnet ”säsongsbaserad dejtingstörning”, (SSD). Precis som ”ghostande” – ett annat omdiskuterat beteende i dejtingvärlden – som innebär att man plötsligt slutar höra av sig, är SSD inte någon medicinsk term. Men enligt den brittiska relationspsykologen Madeleine Mason är mönstret vanligt.

– Personer med det här beteendet förklarar det med att man på sommaren ska ha roligt och vara med vänner. Men egentligen handlar det om att de inte klarar av att skapa bestående romantiska band, säger hon till The Independent.

Beteendet kan leda till nya problem senare i livet, enligt Mason.

– De här personerna har en illusion om att de kan stadga sig när de vill men det kan de inte. När de väl bestämt sig för att de vill ha ett bestående förhållande märker många att de inte kan, säger hon till tidningen.

Den 24-åriga britten Samantha Moore är en av de som känner igen sig i mönstret. Hon kan bara komma ihåg en julafton då hon varit singel de senaste åtta åren.

– Varje höst börjar jag leta efter en pojkvän. Ingen vill vara ensam under vintern, det är deprimerande, säger hon till The Sun.

Lagom till sommaren är hon redo att vara singel igen, säger hon och förklarar beteendet med att det är viktigt att delta i det sociala då.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro