ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Artist åtalad för grovt vapenbrott – flydde från polisen

Karl Enn Henricsson · 27 Apr 2018
Uppdaterad 27 Apr 2018
Artisten bar ett axelhölster då han greps, och han har nu åtalats för grovt vapenbrott.

Artisten bar ett axelhölster då han greps, och han har nu åtalats för grovt vapenbrott. Foto: Polisen


En artist från Stockholm har åtalats för grovt vapenbrott. Han misstänkt ha kastat ifrån sig en pistol efter en poliskontroll. Vid samma händelse avlossade polisen varningsskott. Då artisten senare greps var han iförd ett axelhölster. Hans förklaring: Det är mode.

klar

Artikellänk är kopierad

I mitten av mars kontrollerade polisen en bil vid en bensinstation i Stockholm. Två män lyckades dock springa från platsen. En polis som sprang efter har berättat att han såg hur en av männen drog fram ett vapen från byxlinningen. ”Jag skjuter ett skott snett nedåt till höger, NN kastar då vapnet”, har polisen berättat.

Efter att polisen hade avlossat varningsskottet greps mannen. Vapnet som kastades visade sig vara ett mindre, skarpladdat automatvapen.

Då polisen sökte i området efter den andre flyende mannen hittades en skarpladdad pistol med en kula i loppet. Misstankarna riktades mot en artist, som på nätet har flera miljoner lyssningar på sina låtar.

– Det finns bevisning som placerar honom på platsen. Han anhölls i sin utevaro och greps cirka en månad senare, säger åklagare Marina Ivic.

Då artisten greps var han iförd en skottsäker väst, och han hade även ett axelhölster på sig.

– Men då han greps hade han inget vapen på sig, säger Marina Ivic.

”Det var vid stunden känt att NN var i konflikt med ett annat gäng”, har en polis berättat. Konflikten som pågått i Stockholmsområdet har skördat flera liv, enligt polisdokument.

I förhör har artisten gått med på att han befunnit sig vid bensinstationen. Han har berättat att han sprang för att han trodde att han skulle bli skjuten. Han nekar dock till att ha haft den pistol som senare hittades.

– Det fanns inga fingeravtryck eller dna på pistolen, säger Marina Ivic.

Om att artisten hade ett axelhölster på sig då han greps, förklarade han med att ”det är mode”. På polisens fråga om han ligger i konflikt med någon, svarade han ”absolut inte”.

Artisten har nu åtalats för bland annat grovt vapenbrott, och rättegången hålls till veckan.

– Efter årsskiftet är minimistraffet för grovt vapenbrott två års fängelse. Jag vill inte gå in på vad jag kommer yrka på, men jag tycker det är högre straffvärde än två år, säger Marian Ivic.

Varför då?

– Det är omständigheterna, men jag vill inte gå in på det innan vi har haft förhandlingen.

”Min klient förnekar de grova vapenbrotten som han står åtalad för. Avseende övriga gärningar så förnekar han vissa och erkänner andra. I övrigt avstår jag från att för närvarande kommentera ärendet”, skriver mannens advokat Frida Wallin i ett mejl till Metro.

Den mannen som greps i samband med att polisen avlossade varningsskottet, har även han åtalats för grovt vapenbrott vad gäller automatvapnet. Även han nekar till brott, enligt åtalet.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro