ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Artistbråket om Spotify fortsätter

Aron Andersson · 14 Okt 2013
Uppdaterad 14 Okt 2013
Dave Allen vs David Byrne

Dave Allen vs David Byrne


klar

Artikellänk är kopierad

Är Spotify bra eller dåligt för artisters ekonomi och kreativitet? Om detta tvistar stjärnorna fortfarande.

Förra veckan gav David Byrne, tidigare frontman i Talking Heads, sin syn på saken i en artikel i Guardian som han döpte till något så muntert som: ”Internet kommer att suga ut allt kreativt innehåll ur världen”.

Det är en ganska matig text men intressant läsning från någon med stor insyn i musikbranschen. I och med sitt ställningstagande sällar sig Byrne nu till en skara innefattande bland andra Thom Yorke, Black Keys och Aimee Mann, som alla varit kritiska mot Spotify (somliga har dock låtit sin musik ligga kvar på tjänsten).

Det handlar som så många gånger tidigare om att ersättningarna är alltför små och att de aldrig kan hjälpa mindre kända artister försörja sig på sin konst.

Nu har Dave Allen, som tidigare spelat bas i Gang of Four, svarat på David Byrnes debattinlägg. ”Jag håller inte med David Byrne och hans syn på Spotify”, har han döpt sin text till. Tydligt.

Texten är i princip lika lång som David Byrnes men andemeningen är: det är inte Spotifys fel att artister har det svårt i dag. Han slår fast att det enda som med säkerhet går att veta, är att den artist som tar bort sin musik från Spotify och liknande tjänster, kommer garanterat inte att få några pengar från dessa tjänster längre.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro