ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Artisten Nawal El Zoghbi kommer till Sverige

Natalie Demirian · 13 Jun 2017
Uppdaterad 13 Jun 2017
Nawal El Zoghbi.

Nawal El Zoghbi.


Den libanesiska popstjärnan Nawal El Zoghbi kommer att uppträda på Göteborgs kulturkalas. Artisten, som sjunger på arabiska, är en av arabvärldens största stjärnor. – Det gläder mig att få besöka det här underbara landet igen och träffa mina fans och det libanesiska samhället här, säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Hon utlovar bland annat att framföra låtar från sitt senaste album men också tidigare hits.

Vad skulle du säga är skillnaden mellan att uppträda i arabvärlden jämfört med västvärlden?

– Det är mer utmanande att sjunga på arabiska i ett främmande land, på grund av språkbarriärerna och den kulturella mångfalden. Å andra sidan är det intressant för mig att se hur internationella fans reagerar på mina låtar, speciellt om de inte kan språket, men är intresserade av musiken och rytmen.

Du har pratat mycket om jämställdhet. Är det något du brinner för som inflytelserik artist i Mellanöstern?

– Kvinnors rättigheter i Mellanöstern är inte en prioritet. Och på grund av de politiska systemen i arabvärlden finns det stora skillnader mellan män och kvinnors rättigheter dagligen i vårt samhälle. Jag tycker att jämställdhet är ett måste och något som alltid bör stödjas för en bättre framtid.

Göteborgs kulturkalas pågår 16-20 augusti och de fem dagarna kommer att fyllas med dans, musik, teater, poesi, stand up, litteratur, opera, nycirkus och mat.

Nawal El Zoghbi spelar den 19 augusti klockan 21:30 och det är fri entré.

– Vi är jätteglada över att för tredje året i rad boka en så stor arabisk stjärna som Nawal. Vi gör det främst för att kunna erbjuda alla nyanlända och alla arabiskspråkiga en tydlig identifikation till kulturlivet i Sverige men också som en fantastisk möjlighet för alla som ännu inte upplevt arabisk musik, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Göteborgs kulturkalas.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro