ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Artisten Olle Ljungström är död

Hugo Ewald · 4 Maj 2016
Uppdaterad 4 Maj 2016
Olle Ljungström blev 54 år gammal.

Olle Ljungström blev 54 år gammal. Foto: Metro/TT


Den folkkäre artisten Olle Ljungström har avlidit. Ljungström ska enligt Aftonbladet ha dött natten till onsdagen. Han blev 54 år gammal.

klar

Artikellänk är kopierad

Under natten till onsdagen avled den folkkäre artisten Olle Ljungström. Det skriver Aftonbladet. Olle Ljungström blev 54 år gammal. – Det stämmer tyvärr att Olle Ljungström har gått bort. Vi är väldigt ledsna och vi tänker på hans nära och kära och anhöriga. Men jag har tyvärr ingen mer information än så, säger Ellen Fjaestad, presskontakt på Warner music, till Metro.

Ljungström anträffades död i sin bostad i Alingsås. Polis och läkare kunde enligt Aftonbladet inte direkt avgöra att han avlidit.  Omständigheterna kring Ljungströms död är oklara, och polisen kommer nu utreda artistens död. "En teknisk undersökning av bostaden har och kommer att genomföras under dagen. En rättsmedicinsk undersökning av kroppen kommer även att genomföras, oklart när. Fram till dess att dessa båda åtgärder är klara finns inget säkert svar på hur dödsfallet gått till.", skriver polisen på sin webbsida.Då brott inte kan uteslutas är polisen skydlig att inleda en förundersökning, denna rubriceras normalt som mord alternativt dråp. 

Ljungström gjorde sig först en karriär som sångare i bandet Reeperbahn, och var sedan 1993 soloartist. För många blev Olle Ljungström känd i samband med att han medverkade i den tredje säsongen av Så mycket bättre på TV4.  Ljungström, som länge led av drogmissbruk, hade under de senaste åren lidit av hälsoproblem. Inför sin medverkan i Så mycket bättre drabbades han av en stroke och tvingades avbryta inspelningarna vid ett flertal tillfällen.  2009 berättade Ljungström för Nöjesbladet om vägen tillbaka. Hur han tvingats söka akut psykvård. Hur han tillbringade fem år på ett behandlingshem. Hur han gradsvis började må bättre, mot alla odds.

– Jag är förundrad över att en så tung missbrukare som jag har återhämtat sig så pass bra. Och det beror bara på en sak: jag tröttnade. Jag mår inte så dåligt. Jag mår okej. Jag är visserligen lite sjuk, i och med att jag har diabetes med allt vad det innebär. Men jag skulle inte vilja byta en sekund av mitt liv, sa han då.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro