ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Artisten sprang från poliskontroll – döms för grova vapenbrott

Karl Enn Henricsson · 18 Maj 2018
Uppdaterad 18 Maj 2018
Artisten åtalades för grovt vapenbrott, och då han greps var han iförd axelhölster.

Artisten åtalades för grovt vapenbrott, och då han greps var han iförd axelhölster. Foto: Polisen


En artist misstänks ha kastat ifrån sig en pistol efter en poliskontroll. Vid samma händelse avlossade polisen varningsskott. Han åtalades för bland annat grovt vapenbrott, och nu döms han till fängelse i två år och tre månader.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har tidigare rapporterat om artisten och det dramatiska gripande vid en bensinstation i Stockholm i mars. Då polisen kontrollerade en bil, sprang två män från platsen. En av männen greps efter att polisen hade avlossat varningsskott.

I området hittades en skarpladdad pistol. Misstankarna riktades mot en artist, som på nätet har flera miljoner lyssningar på sin musik.

– Det finns bevisning som placerar honom på platsen. Han anhölls i sin utevaro och greps cirka en månad senare, sa åklagare Marina Ivic till Metro.

Då artisten greps var han iförd en skottsäker väst, och han hade även ett axelhölster på sig. ”Det är mode”, förklarade han.

Om att han sprang från poliskontrollen har han berättat att han var rädd att bli skjuten av polisen. Den förklaringen sågar rätten. ”Såvitt känt för tingsrätten finns inget fall i Sverige där en polisman oprovocerat valt att skjuta en person som bara sitter i en bil”. Rätten skriver även att: ”De personer som oprovocerat skjuter andra i bilar är medlemmar i kriminella grupperingar som är i konflikt med medlemmar i andra grupperingar, inte polismän”.

Artisten åtalades för grovt vapenbrott för pistolen som polisen hittade. Han åtalades bland annat även för ett grovt vapenbrott i december 2016 då han bar en pistol. Förklaringen var att han tillfälligt hade bytt jacka med en annan person och att han inte hade märkt att det låg en pistol i fickan. Även den förklaringen sågar rätten-

Artisten döms nu till fängelse i två år och tre månader.

Efter att artisten hade gripits, har en polis berättat att ”Det var vid stunden känt att NN var i konflikt med ett annat gäng”. Konflikten som pågått i Stockholmsområdet har skördat flera liv, enligt polisdokument. I förhör nekade dock artisten till att han ligger i konflikt med någon.

”Min klient förnekar de grova vapenbrotten som han står åtalad för. Avseende övriga gärningar så förnekar han vissa och erkänner andra. I övrigt avstår jag från att för närvarande kommentera ärendet”, skrev artistens advokat Frida Wallin i ett mejl till Metro.

Den andre mannen som greps vid kontrollen, efter att polisen hade skjutit varningsskott, åtalades också för grovt vapenbrott. Han misstänktes ha burit ett mindre, skarpladdat automatvapen. Även han döms nu. Straffet blir fängelse i ett år och fyra månader.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro