ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Artisterna får maka på sig – nu ska debattörerna också få plats på Way out west

Metro · 19 Jul 2017
Uppdaterad 7 Aug 2017
Du har kanske hört talas om TED Talks? I år får du inte missa WOW Talks.

Du har kanske hört talas om TED Talks? I år får du inte missa WOW Talks. Foto: TT


Med den nya satsningen WOW Talks flyttar kloka tankar och diskussioner in på festivalområdet. Och allting sänds live på Metro.se.

klar

Artikellänk är kopierad

WOW Talks är scenen på Way out west där arrangörerna skapat en yta för inspirerande diskussioner och en möjlighet att komma till nya insikter, snarare än att ”bara” lyssna på musik.

Årets eldsjälar lyfter ämnen som hållbarhet, demokrati, klimathot, hat och kärlek.

Förutom att som stolt mediapartner sända WOW Talks i sin helhet på metro.se/wowtalks kommer Metro också att ha en egen programpunkt.

Metros nya satsning på att stoppa nättroll och hat på sociala medier – VAR INTE EN DOUCHE – kommer att vara programpunktens röda tråd.

Samtalet modereras av Metros debattchef Soraya Hashim och gästas av författarna Gellert Tamas och Maria Sveland, som båda själva utsatts för och skrivit böcker om hatet. Medverkar gör även Mina Dennert som en dag fick nog och startade #jagärhär, en ideell förening och Facebookgrupp som samlar mer än 70 000 personer som tillsammans på ett konstruktivt sätt arbetar mot hat och hot, rasism, sexism, homofobi och funkofobi med mer i sociala medier.

– Det ska bli väldigt intressant att höra Mina, Maria och Gellerts tankar på det här temat. De är alla så insatta och kunniga, men med olika perspektiv och erfarenheter, säger Metros debattchef Soraya Hashim och fortsätter:

– Vi är så många som har drabbats av eller sett hatet på nätet och i köttvärlden. Det inte bara sårar och skrämmer den enskilda personen som utsätts, utan i förlängningen är det skitfarligt när det här svineriet tystar människor. Om man inte vågar uttrycka sig för att man är rädd för att känna sig uthängd, jagad eller ännu värre. Det scenariot ligger inte bara i en diffus framtid – utan det sker här och nu. Vi har ett enormt problem när forskare inte vågar skriva under sina rapporter med namn eller när journalister undviker att skriva om vissa ämnen. Men det är lika farligt att privatpersoner inte vågar gå in i diskussioner på nätet eller skriva en debattartikel om typ sjukvård eller skola eftersom de är rädda för att möta en vägg av hat och hån. Det är bull – det är inte det samhället jag tror någon av oss vill ha.

Soraya Hashim, debattchef på Metro
Soraya Hashim, debattchef på Metro
pil
VAR INTE EN DOUCHE

• Under Way out west drar Metro i gång kampanjen VAR INTE EN DOUCHE. Ett arbete som sedan lever vidare efter festivalen och skall uppmana både festivalbesökare och läsare att ge en komplimang, öppna sinnet, backa någon, var glad att olikheter finns, lyfta varandra och visa solidaritet – att inte vara en douche helt enkelt.• Metro är på plats under hela Way out west med en stor blomvägg och en professionell fotograf precis vid entrén för att uppmana samtliga besökare till att fotograferas, sprida och tagga VAR INTE EN DOUCHE.• Bilderna hittar du på metro.se/wowtalks

pil
WOW Talks lockar stora namn

• WOW Talks övriga punkter innefattar bland annat inrikesminister Anders Ygeman, Patrik Sjöberg och Anna och Ola Rosling.

• Way out west och WOW Talks pågår mellan 10–12 augusti.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro