ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åsa

Stockholm hannah sjostrom · 19 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Bakom flygvärdinnornas välsminkade leenden döljs hat och bitterhet. Åtminstone skulle man kunna tolka budskapet i nya Mosebackeshowen "Scanann" så.

Mosebacke bibehåller sin ställning som Stockholms främsta humorscen genom att bereda plats för flera kvinnliga humorartister i vår. Ikväll är det premiär för Åsa Danielsons Scanann i regi av Kim Sulocki.

Iförd babyblå flygvärdinnedräkt à la 1970-tal gör Åsa Danielson här en humoristisk drift med flygbranschen. När hennes sarkastiska rollfigur drar in sin drinkvagn i salongen tycks den blonda peruken upphäva alla tyngdlagar och precis som alla som någon gång flugit misstänkt, visar det sig att flygvärdinnor inte alls är så där genomgoda och omtänksamma som de framstår.

- Den här flygvärdinnan är både dryg och elak, säger Åsa Danielson som varje onsdag hela våren kommer att behandla Mosebackes publik som flygpassagerare.

Detta är Åsa Danielsons första, helt egna show. Den är klassiskt uppbyggd på sketcher och interaktivitet, men formen är uppfräschad med förinspelade inslag som visas på storbilds-tv. Flygvärdinnan "Scanann" tycker att allt var bättre förr. Hon minns det glada 1980-talet, när det var tjusigt att jobba i luften, när man fick röka på flighterna och när avtalen innehöll veckolånga glasstopp på lyxhotell. Nu är hon bitter och låter passagerarna lida.

- Mycket är självupplevt. Jag har jobbat som frilansande skådespelerska i 15 år, men haft alla möjliga extrajobb för att få ihop ekonomin. Flera somrar har jag jobbat som flygvärdinna och showen baseras på klichéer från flygbranschen.

Åsa Danielsons bollplank har varit Kim Sulocki, som härmed begår regidebut. - Personligen har jag en ganska torr humor, men jag tycker att Åsas show är rolig för att hon är så receptiv, säger Sulocki. Hon är bra på att improvisera och fångar snabbt upp publikens reaktioner. När vi spelat provföreställningar har jag skrattat massor åt scener som inte alls verkade roliga när vi repade hemma i mitt vardagsrum.

[fotnot] Redan om en vecka, på alla hjärtans dag, har Kim Sulocki premiär igen. I thrillerkomedin "Love Story" på Intiman ska Sulocki spela bedragen man och med sig på scenen har han då enbart killar: Andreas Wilson, Linus Wahlgren, Ola Forssmed, Måns Nathanaelson och Hannu Kiviaho.

TEXT: Cecilia Djurberg

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm hannah sjostrom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro