ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åsa Romson: Är ledsen och ber om ursäkt”

Emmelie Wallroth · 6 Okt 2014
Uppdaterad 6 Okt 2014

Foto: TT


Åsa Romson, ny miljöminister och språkrör för Miljöpartiet, målar sin båt med förbjuden giftfärg, avslöjar Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt Expressen använder Åsa Romson (MP) den förbjudna giftfärgen Sigma Antifouling för att bottenmåla sin husbåt i Stockholm – en färg som enligt Kemikalieinspektionen inte är tillåten i dag.

Åsa Romson ska själv ha publicerat bilder som visar när de bottenmålar båten, skriver tidningen. Miljöministern ska dessutom använda dieselolja för att värma upp båten och låter disk- och tvättvatten rinna rakt ut i havet.

Till Expressen säger Romson att det var hennes make och kompisar som handlade färgen och att hon inte var med vid tillfället. Hon bekräftar även att det är färgen Sigma Antifouling de använt.

– Det finns olika grader av detta och jag har inte kunskap om detta och det var ett och ett halvt år sedan vi målade sist och jag kommer inte ihåg vilken vi valde då, säger Åsa Romson till Expressen.

"Jag hade uppfattningen att den färg vi har målat med är den bästa möjliga utifrån miljö- och funktionskrav. Det har nu kommit uppgifter om att detta kan vara felaktigt. Om det är så är jag ledsen för det och ber om ursäkt. Jag kommer självklart alltid att välja det mest miljövänliga alternativet”, säger Åsa Romson till Metro i ett uttalande under måndagen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro