ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Asiatiska spelen vill inkludera e-sport

Erik Glanell · 19 Apr 2017
Uppdaterad 19 Apr 2017
E-sporten ser ut att ta sig in i finrummen under Asiatiska spelen.

E-sporten ser ut att ta sig in i finrummen under Asiatiska spelen. Foto: AP/TT


Medan riksidrottsförbundet dissar e-sporten på hemmaplan verkar Asien ta ett stort kliv framåt när Asiatiska olympiska kommittén öppnar för e-sport i Asiatiska spelen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den Asiatiska olympiska kommittén offentliggjorde tidigare i veckan att de inlett ett samarbete med det kinesiska e-handelsföretaget Alibaba och deras sportsektion Alisports för att inkludera e-sporten i flera stora arrangemang.

Några av arrangemangen som nämns är Asiatiska inomhus- och kampsportsspelen i Ashgabat 2017, Asiatiska spelen i Jakarta 2018 och Asiatiska spelen i Hangzhou 2022.

”Vi ser fram emot de framåtblickande koncept kring sport som Alisports som kommer hjälpa oss med sin erfarenhet inom e-sporten”, sa kommitténs ordförande Ahmand Fahad Al-Sabah i samband med offentliggörandet.

Det är fortfarande oklart vilka e-sporttitlar som kan tänkas dyka upp på Asiatiska spelen och om de kommer räknas till officiella sporter eller bara som uppvisningssporter. Enligt ESPN ska e-sporten bli en officiell medaljsport först vid spelen 2022.

Alisports blev en stor aktör i e-sporten 2016 när företaget lanserade World Electronic Sports Games (WESG) med turneringar i Dota 2, Counter strike, Starcraft och Hearthstone.

pil
Asiatiska spelen

Första Asiatiska spelen räknas som det näst största multi-sportarrangemanget i världen efter Olympiska spelen.

Arrangörsskapet är spritt över hela Asien och hålls vart fjärde år.

Sedan 1982 har spelen organiserats av den Asiatiska olympiska kommittén.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro