ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Assange svarade på läsarnas frågor

Aron Andersson · 3 Dec 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Julian Assange kommer inte att återvända till Australien. Det avslöjar han i en chatt med Guardians läsare.Brittiska tidningen The Guardian har under fredagseftermiddagen haft en chatt mellan sina läsare och internationellt efterlyste Julian Assange.Efter några tekniska problem kunde sajten börja publicera talesmannen för Wikileaks svar på läsarnas frågor, i efterhand.Assange avslöjade bland annat att han förstått att han inte kan återvända till Australien, där han kommer ifrån. Detta på grund av att premiärminister Julia Gillard gjort klart att de samarbetar med USA.

Han förklarade även att det inte kommit några trovärdiga uppgifter om att någon skulle ha kommit till skada av uppgifter som publicerats från Wikileaks.

Han svarade även på frågor om UFO:n och förklarade att det aldrig kommit uppgifter om UFO:n som uppfyllt Wikileaks krav för publicering.

På frågan om varför Julian Assange är talesman, och om det inte vore bättre med fler talespersoner, eller en anonym organisation svarar han: "I slutändan måste någon vara ansvarig för allmänheten och bara ett ledarskap som vågar vara publikt modig kan föreslå att källor ska ta risker för den goda sakens skull. I den processen har jag blivit en åskledare."

Julian Assange svarade på 15 frågor, men gav inga besked om det fall där han är misstänkt för våldtäkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro