ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Assistent stal från ms-sjuk – köpte sprit

Daniel Olsson · 23 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

STÖLD. En 45-årig man som arbetat som personlig assistent åt en svårt MS-sjuk kvinna i Landala åtalas för bedrägeri.

Mannen erkänner att han tog ut 23 600 kronor med den funktionshindrade kvinnans bankomatkort för att finansiera sitt eget alkoholmissbruk under två sommarmånader förra året.Bedrägeriet uppdagades sedan en anhörig till kvinnan upptäckt ett obehörigt uttag på femtusen kronor. Misstankarna riktade sig omedelbart mot den 45-årige personlige assistenten som tidigare fått klagomål mot sig.

Han hade tidigare rapporterats full på arbetstid och en dag hade mamman upptäckt att mannen halsade en flaska whiskey på dotterns balkongMannen erkänner elva uttag och säger att allt gick till alkohol under en tid då han missbrukade mycket. Han säger att bankomatkortet låg framme i lägenheten och att koden var kände av flera av de personliga assistenterna. För honom blev frestelsen för stor.Mannen berättar att han sökte hjälp för sitt missbruk under hösten och att han varit nykter sedan genomgången behandling.

Åklagaren bedömer bedrägeriet som grovt då 45-åringen missbrukat ett särskilt förtroende som personlig assistent åt en svårt sjuk människa.Lena Holmlund, chef för individ- och familjeomsorgen i SDF Centrum, känner inte till något liknande fall under de sju år hon varit verksam.- Det här är väldigt, väldigt ovanligt, som tur är, säger hon

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro