ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Astralis säkrade sin andra major-titel – spelade ut Na'vi

Erik Glanell · 24 Sep 2018
Uppdaterad 24 Sep 2018

Foto: Faceit


Astralis blev CS:GO-majorns vinnare. I finalen mot Na'vi var det inget snack. Danskarna var bättre och plockade hem sin andra major-titel.

klar

Artikellänk är kopierad

Danskarna i Astralis är Faceit-majorns vinnare.

Framför storpublik på Wembley i söndags bjöd de på en sällan skådad Counter strike för att besegra Na’vi i den stora finalen.

På Nuke var det inget snack. Den rödvita femman körde fullständigt över sina motståndare med 16–6.

Även om Overpass kopplade Astralis greppet. 9–6 i halvlek blev 14–6 innan Na’vi hittade tillbaka. Men då var det redan försent. Med 16–9 var det klart att Astralis med imponerande skicklighet hade säkrat sin andra major-titel.

För lagets awp-stjärna Nicolai ”Device” Reedz var major-titeln den slutgiltiga pusselbiten för att konstatera revansch under ett år som i början såg ut att gå en annan väg. Sedan 2017 har han brottats med magåkommorna IBS och reflux som flera gånger tvingat honom att hoppa över turneringar.

– Jag spelar på min högsta nivå och jag trodde att det här skulle bli ett tufft år med all sjukfrånvaro och så visar det sig att det blev det bästa året i mitt liv, säger han till hltv.org efter söndagens major-seger.

LÄS MER
Faze-coachens bebislycka mitt under major-turneringen
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro