ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Asylsökande flyktingar ger näthatet ett ansikte

Linnea Carlén · 13 Sep 2015
Uppdaterad 17 Jan 2017
Några av de asylsökande personerna som i en video producerad av finska Yle Uutiset läser upp hatkommentarer som skrivits om dem på nätet. 

Några av de asylsökande personerna som i en video producerad av finska Yle Uutiset läser upp hatkommentarer som skrivits om dem på nätet.  Foto: Montage: Skärmdump Svenska Yle Nyheter / Facebook


I en gripande video ger asylsökande flyktingar som kommit till Finland hatskriverier ett ansikte – genom att läsa upp vad som skrivs om dem på sociala medier.

klar

Artikellänk är kopierad

Världen ser just nu den värsta flyktingkatastrofen sedan andra världskriget. Människor flyr från krig, terror och konflikter för att finna trygghet och ett bättre liv i Europa.

► LÄS MER: Europa välkomnar: 30 000 flyktingar på manifestation i Danmark

Men bemötandet är inte alltid lika vänligt. I en video som gjorts av finska Yle Uutiset, och som Svenska Yle lagt upp på Facebook, har flyktingar som kommit till Finland för att söka asyl låtits läsa upp de hatkommentarer som finska näthatare spyr över dem –  bara för att de kommit för att söka asyl.

► LÄS MER: Migrationsverket: ”Merparten vill inte söka asyl i Sverige”

”Jag skulle inte ge skithögarna någonting. Utom med ett slagträ”, är ett av flera exempel i videon nedan.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro