ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Asylsökande tände eld på sig själv – efter besök på Migrationsverket

Hugo Ewald · 4 Dec 2015
Uppdaterad 4 Dec 2015

Foto: Ludvig Thunman/TT


Efter ett besök på Migrationsverket under onsdagen ska en asylsökande man ha tänt eld på sig själv. Mannen klarade sig utan allvarliga skador efter att elden släckts.

klar

Artikellänk är kopierad

Under onsdagen hade en asylsökande man ett inbokat möte på Migrationsverkets kontor i Solna norr om Stockholm. Efter att mötet avslutats och mannen lämnat lokalerna hällde han brandfarlig vätska över sig för att sedan tända eld på sig själv. Det rapporterar DN.► LÄS MER: Asylsökande gick i kärlekståg – för att tacka Sverige

– Den säkerhetsvakt som finns i lokalen plus en anställd hjälper honom av med jackan som fattat eld och kväver elden. Samtidig ringer de efter en ambulans, men mannen behövde inte sjukvård, säger Charlotte Jakobsson pressekreterare på Migrationsverket, till DN.

Mannen kom sedan att omhändertas av polisen, och han och hans hustru kördes till Sankt Görans sjukhus för att vårdas.

Hot om självmord och andra former av självskadebeteende ökar bland asylsökande i Sverige. Bara hitills i år har Migrationsverket fått in och registrerat inte mindre än 200 sådana incidenter, enligt DN. Det är dock ovanligt att människor faktiskt försöker ta sina liv. 

I november ska 30 händelser ha ägt rum, där fyra rör sig om självmordsförsök. I ett av dessa fall ska en person faktiskt ha lyckats ta sitt liv.► LÄS MER: Det här är skillnaden mellan att vara nyanländ och asylsökande

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro