ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åtal: Flicka slagen och satt i bojor

Jonas Andersson · 24 Okt 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MISSHANDLAD. Den 17-åriga Arlövsflickan har sagt att hon blivit slagen och förnedrad hemma så länge hon kan minnas – hon ska till och med ha blivit bunden. Nu åtalas hennes mamma och storebror för grov fridskränkning och olaga frihetsberövande vid Malmö tingsrätt. Flickan har enligt åtalet fått ta emot sparkar och slag. Hon har blivit dragen i håret och pryglad. Mamman och storebrodern ska till och med ha satt handbojor på henne och bundit ihop hennes ben för att hon inte skulle kunna smita.

Våldet ska ha varit hedersrelaterat. Mamman har inte velat acceptera flickans umgängeskrets. – Det finns inte en enda kompis hon inte har sagt ”hora” till, har flickan sagt under polisförhör. Hon har också berättat att mamman falskeligen har anklagat henne för att knarka och tvingat henne att göra drogtest.

I år rymde hon hemifrån under tre månader och bodde hos sin pojkvän och dennes pappa. Men hon har uppgett att hon flyttade hem igen sedan hennes familj hotat pojkvännen och pappan. Till slut rymde hon igen och tog kontakt med Kriscentrum för våldsutsatta kvinnor. Flickan togs då om hand av de sociala myndigheterna och en polisanmälan gjordes.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro