ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åtal i rumänsk bordellhärva

Petter Sundsten · 11 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den rumänska familjen tvingade flickorna att sälja sex på gatan.Sen fick de unga kvinnorna bo i husvagnar utan värme och toaletter – mitt i november.

I dag åtalas familjen för grovt koppleri och människohandel.Bordelligan sprängdes en tisdagsmorgon i november förra året. Ett hundratal poliser slog till mot ett tiotal platser i Stockholm och Skåne. På en villatomt i Sollentuna stod 16 husvagnar uppställda – där bodde de unga och utnyttjade kvinnorna. – Det var en oerhörd misär. Jag och alla med mig tog väldigt illa vid oss, säger kriminalinspektör Jonas Trolle, som deltog vid tillslaget.

En 43-årig rumänsk man och hans 28-åriga sambo ska ha styrt bordellverksamheten från ett hus i Teckomatorp i Skåne tillsammans med sin familj. Samtliga flickor ska ha smugglats till Sverige från Rumänien för att sedan sälja sex på Malmskillnadsgatan. Några av dem var under 18 år. Flickorna har även sålts som så kallade eskortflickor. Även att antal sexköpare kommer att åtalas.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro