ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Åtalad för misshandel av gravid kvinna – riktats våld direkt mot magen”

Karl Enn Henricsson · 29 Mar 2018
Uppdaterad 29 Mar 2018
Mannen åtalas för att ha sparkat den gravida kvinnan i magen då hon låg ner. Arkivbild.

Mannen åtalas för att ha sparkat den gravida kvinnan i magen då hon låg ner. Arkivbild. Foto:  Niklas Emmoth / Alamy /IBL


Den 18-åriga kvinnan var gravid i vecka 24 då hon ska ha attackerats av sin 20-årige partner. Han ska ha trampat på hennes huvud och sparkat henne flera gånger i magen då hon låg ner. Jag påstår att det riktats våld direkt mot magen”, säger åklagaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 20-årige mannen misstänks ha attackerat den 18-åriga kvinnan, som var gravid i vecka 24, i slutet av februari. Mannen ska efter att ha misshandlat henne brutalt ha fortsatt genom att ha ”trampat på hennes huvud, tryckt sitt knä mot hennes mage med hela sin kroppstyngd och utdelat flera sparkar mot hennes mage då hon låg ner”, enligt åtalet.

– Jag påstår att det riktats våld direkt mot hennes mage, säger åklagare Josefina Yalo.

Misshandeln genomfördes på en adress i Bromma, och kvinnan tillkallade hjälp genom en granne, enligt åklagaren.

– Mannen och kvinnan har haft en relation. Det handlar om ett gräl i en relation som har urartat. Ungefär så kan man sammanfatta det, säger Josefina Yalo.

– Såvitt man vet har det gått bra för barnet.

Mannen har nu åtalats för grov misshandel, och rättegången hålls nästa vecka. Minimistraffet för grov misshandel är fängelse i ett och ett halvt år.

– Men det är en försvårande omständighet att kvinnan var gravid, säger Josefina Yalo.

Mannen ska ha medgett att det varit ett gräl och att de ”har tagit i varandra fysiskt”, enligt åklagaren, men han nekar till det våld som beskrivs i åtalet.

Metro har sökt mannens advokat.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro