ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åtalad gynekolog jobbar vidare trots sexanklagelser

Fredrik Beckman · 21 Feb 2012
Uppdaterad 21 Feb 2012

En gynekolog i Göteborg ska ha smekt två patienter i samband med undersökningar. Ville visa stimuleringsmetod.

klar

Artikellänk är kopierad

Gynekologen arbetade på en gynekologmottagning inom primärvården i Göteborg. I samband med att en kvinnlig patient besökte honom i januari 2010 ska han ha fört sina fingrar på vad kvinnan uppfattade som ett sexualiserat sätt.

En annan kvinna ska ha drabbats av gynekologen den 9 december 2010. När hon frågade vad han höll på med ska han ha sagt att han ville visa henne en sexuell stimuleringsmetod, som han tidigare hade informerat om. En metod han kallade för ”vindrutetorkarmetoden” och som han hade läst om i en kvällstidning.

Kvinnan berättade om händelsen för en barnmorska på en annan enhet i Göteborg. Den barnmorskan är också kallad som vittne i en kommande rättegång. Fler patienter ska ha sagt att gynekologen inte var främmande för sexuella anspelningar.

Han åtalades vid tingsrätten i Göteborg i går. Han misstänks för två fall av sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, alternativt sexuellt ofredande. Enligt hans advokat, Urban Gilborne, förnekar han brott.

– Han menar att han har genomfört en normal undersökning av de här personerna. Jag kan inte säga mer än att min klient känner sig oerhört ledsen över att bli anklagad för det här, säger Gilborne.

Gynekologen slutade, enligt uppgift till Metro, sitt arbete inom primärvården i Göteborg under förra året. Han jobbar fortfarande kvar som gynekolog, fast på en kvinnoklinik i ett annat landsting.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro