ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åtalas för 50 000 sålda piratplagg

Fredrik Stjernström · 20 Nov 2013
Uppdaterad 21 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

En härva med storskalig försäljning av piratkopierade kläder har avslöjats. Tre män åtalas nu vid Stockholms tingsrätt för att tillsammans ha sålt nästan 50 000 falska klädesplagg.

I butikslokaler på flera olika platser i landet sålde männen piratkopierade kläder från bland annat från Ralph Lauren, Lacoste och Fred Perry. Omar Baki, juridiskt ombud för Ralph Lauren, menar att försäljningen skedde på en sällsynt stor skala.

– Jag har varit med i 18 år och det är ett av de större beslagen när det kommer till kläder, säger han.

Försäljningen upptäcktes när männen gjorde reklam för sina piratkläder.

– Vi blev varse genom utskick och annonser från företagen och skickade dit representanter som kontrollerade äktheten eftersom de normalt inte säljs på det sättet, säger Omar Baki.

Han vill inte gå in på närmare detaljer kring hur spanarna kunde avgöra att det var falska kläder, men berättar att det finns olika koder som avslöjar en kopia och att klädföretagen lägger ner stora resurser på att stoppa piratförsäljning.

– Många varumärkeshavare jobbar i princip dagligen med att hitta plagiat. Det kan vara allt ifrån sökningar på nätet till att vi anlitar privatdetektiver, säger Omar Baki.

Två av de tre männen som nu åtalas för varumärkesintrång är hemmahörande i Stockholmsområdet och tillsammans krävs de på över 6 miljoner kronor för intäkterna från försäljningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Stjernström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro