ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åtalas för våldtäkt av 13-årig fotbollselev

John Lindblom · 29 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En 37-årig ungdomsledare i en fotbollsförening i Stockholms län har åtalats för våldtäkt mot en 13-årig flicka.Ledaren ska ha lurat in flickan i sin bil och sedan tvingat till sig sex efter att ha låst fordonet inifrån.

Sexövergreppen skedde vid klubbhuset strax före julhelgen förra året. Flickan hade precis slutat spela i det lag som ungdomsledaren tjänstgjorde i när sexbrotten inträffade.

Den åtalade materialförvaltaren, som suttit häktad i en dryg månad, nekar till brott.– En chock för alla i föreningen. Han hade ju sin son i ett annat ungdomslag i klubben och det blev ohållbart även för sonen att vara kvar, säger en annan ledare som Metro talat med.

Kammaråklagare Anne-Marie Nyholm bygger åtalet på vittnesuppgifter från flickans lagkamrater, sms-meddelanden i den åtalades mobiltelefon samt även flickans trosor, som analyserats av SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium.– Hon tvingades till sexuella övergrepp, orala samlag samtidigt som hon inte hade en chans att ta sig ur den låsta bilen, säger Ann-Marie Nyholm.

Mannen åtalas också för sexuellt ofredande mot flickan vid ett annat tillfälle.Den åtalade och häktade fotbollsledaren riskerar flera års fängelse för det grova sexbrottet.Klubbens ordförande har avböjt att kommentera ärendet.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro