ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åtalet mot Hagamannen dröjer

Stockholm TT · 18 Maj 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Umeå tingsrätt har beslutat att åtal ska vara väckt senaste den 24 maj, men då är förundersökningen knappast klar. -Det finns en uppenbar risk att det drar ut på tiden, vi kommer inte att hinna bli klara till den 24 maj, säger polisens spaningsledare Göran Markström till TT. Det är ovisst om det blir någon rättegång i Umeå tingsrätt före midsommar. Om den saken vill Göran Markström inte uttala sig. Han konstaterar bara: -Målet är att vi ska vara klara med vårt arbete före våra semestrar som börjar i mitten av juni. När förundersökningen är klar och åtalet sedan är väckt tillkommer ett antal dagar som försvaret behöver för att kunna förbereda sig inför rättegången.

Den misstänkte 33-åringen genomgår för närvarande en rättspsykiatrisk undersökning vid universitetssjukhuset i Umeå. Vanligtvis brukar man avbryta en tingsrättsförhandling för att genomföra en sådan, men i detta fall har den lagts i förväg för att vinna tid.

Hagamannen häktades den 31 mars, med tre överfall som grund. Förhören med honom fortsätter, de genomförs nu på sjukhuset. Polisen väntar för övrigt på analyssvar från Statens kriminaltekniska laboratorium. Svar som kan användas i bevisningen mot 33-åringen.

Mannen har erkänt sex överfall mot unga kvinnor i Umeå. Polisen har dock misstänkt honom för ytterligare tre övergrepp.

TT har förgäves sökt åklagare Annika Öster för att få hennes bedömning av när åtal kan väckas.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro